1891439.jpg

Asumme ison metsän reunalla, kuten melkein kaikki muutkin voivat sanoa. Kun  täällä sisämaassa kiipeää johonkin korkealle, näkyy lähinnä vain puita  silmänkantamattomiin ja vettä siellä täällä. Tämä lähimetsä on pitänyt meidät sienissä parikymmentä vuotta, mutta nyt  se näyttää ehtyneen. Ainoat löytämämme syötävät sienet noin viiden kantarellin lisäksi ovat tänä vuonna siis olleet näitä pieniä suppilovahveroita, jotka eivät koskaan petä, vaan nousevat huonoinakin vuosina. Ja tämä kausi on vasta alussa, kuvan beibit ovat alle parisenttisiä.

1891512.jpg

En muista yhtään vuotta, ettemme olisi löytäneet ensimmäistäkään kehnäsientä, tattia, haperoa tai varsinkin torvisientä pakastettavaksi. Muuallahan sieniä kuulemma on. Voiko metsä lakata tuottamasta yhdessä vuodessa? Maho metsä?

Pari sateetonta päivää tekisi gutaa vaihteeksi. Jos vaikka huomenna ei olisikaan tarpeen nukkua koko iltaa, vaan lähtisi ulos ja metsään.

Tämäkin työpäivä oli  liian täynnä ja huominen näyttää vielä pahemmalta. Kun työhön tulee jatkuvasti lisää sisältöä sekä asiakaskunnan, yhteiskunnan että toimintatapojen muuttumisen vuoksi, siihen varattu aika ei mitenkään riitä. Homma, johon ennen varattiin puoli tuntia, kestää nyt tunnin tai puolitoista.Tekemäni aikataulu pitää vain tehostamalla omaa tahtia ja se vauhti vie minut manalaan, jos en saa tehdyksi sille jotakin.

1891486.jpg

Ihanaa mutta myrkkyä, sitä samaa ajattelen työstänikin.