1779220.jpg

Kuvat ovat edelleen Porvoosta, mutta eivät torilta


Tori


Ensimmäisen työviikon jälkeen loksahtaa jo perjantaina heti automaattisesti takaisin lomalle. Käytiin lauantaiaamuna torilla ostamassa Amazon-perunoita. Tunnelma auringossa on ihana, pulinaa joka puolella, kauppaa käydään ja tiskit notkuvat kesän sadon herkuista. Kaikkialla loistavat mansikat punaisena. Kahvi tuoksuu kojuissa ja ihmisiä istuu joutilaana turisemassa pöydissä. Yhtäkkiä olen täydellisen onnellinen!

1779223.jpg

Huomaamme miehen kanssa, että nuoria ei juuri torilla näy myyjiä lukuunottamatta. Kyllä tori on keski-ikäisten ja vanhojen iloja, päättelemme. Vähän ajan kuluttua soittaa Ensimmäinen Poika, että ovat juuri käyneet Hakaniemestä ostamassa kantarelleja ja mitenkähän ne kannattaisi parhaiten valmistaa. Samat ilot ne näköjään periytyy sittenkin, ihan niin kuin meillekin aikoinaan. On muuten kiva nähdä, että meitä on nyt kolme polvea aikuisia ihmisiä, joilla on paljon yhteistä.

1779356.jpg

Toinen Poika avovaimoineen pitää tupaantuliaisia tänään, joten saamme heidän pikkukoiransa Silkkiturkin hoitoon pitkästä aikaa. Tästä tuleekin vauhdikas ilta!

***
Ja se elokuva (kuvat leffan kotisivulta)

1787331.jpg

Eilen illalla katsoimme Wes Andersonin elokuvan The Darjeeling Limited, jonka olin ostanut, kun näin niin paljon kehuvia kommentteja lehdissä ja blogeissa. Ihastuin siihen heti, vaikka omituinen se on -ehkä juuri siksi. Ihan vähän lisää juonta olisin  kuitenkin kaivannut. mukaan. Henkilöhahmoihin ihastuu, jokainen on uskottava ja erilainen roolissaan. Musiikki on ihanaa, katsokaapa vaikka traileri tästä,  pätkä tästä, toinen tästä. Tätä elokuvaa suorastaan rakastaa!

1787342.jpg

Mikaela
kirjoitti siitä osuvasti Paviljonki-blogissaan ja Sooloilija Elämää ja elokuvaa -blogissaan. Olen samaa mieltä heidän kanssaan, öh, kaikesta. Ja ne Luikkarin laukut, ah!

1787346.jpg