1849155.jpg

Kesän ensimmäinen mustikkapiirakka oli tehtävä, kun poika on sitä pitempään jo tilaillut ja sain torilta hyviä mustikoita. Aikaa ei ollut liiemmälti, sillä pitkien aamu-unien takia piirakan oli paistuttava kahvin ja lehdenluvun aikana. Niinpä kaivoin pakastimesta valmiin kauramuropohjan ja sekoitin mustikoitten päälle rahkaa, jukurttia, munia ja sokeria.  Puoli tuntia uunissa riitti.

Miss Koiran kanssa lähdettiin taas lenkille aurinkoiseen metsään. Kaikki tiellä vastaan tulevat muut koirat sattuivat muuten olemaan myös mäyräkoiria, joita täälläpäin ei kovin usein olekaan näkynyt. Innokas ulkoilija jaksoi juosta  ja varsinkin  hevosen jälkiä seuratessaan myös vetää niin, että viisikymppiset olivat välillä läkähtyä. Mutta sieniä ei näkynyt nytkään.

Ulkoilun jälkeen oli sitten miehen alettava kuoria ja minun pilkkoa juureksia Pippurimylly-blogista kopioimaani kasvissose-vuohenjuustokeittoon. Paksun ja muhevanmakuisen keiton alkupaloiksi tein salaatin päälle paahdettuja pienilä leipiä,  joille kasasin runsaasti savumuikkuja,  kantarellimuhennosta ja tomaattisalsaa.

1849182.jpg

Mehevää, hyvää ja helppoa!