1827723.jpg

Kävimme Miehen kanssa aamulla kierroksen metsässä. Tarvoimme vedenpitävät vaelluskengät jalassa rinteillä, liukastelimme puunjuurilla  ja hikoilimme vaatteiden alla. Hemmetin kosteaa ja nihkeää! Muutama ylikasvanut hapero, yksi kantarelli ja kaksi vanhaa tattia oli sienibongauksen tulos. Ei siis saatu minkäänlaista saalista ja on sentään elokuun puoliväli. Joskus on ollut kyllä ennenkin niin sateinen kesä, että sieniä ei ole tullut.

Kotiin päästyä vaatteet tuntuivat liimaantuneen päälle ja  tukka oli märkä, vaikka ei satanut. Odotin elokuulta jotakin muuta.

1827721.jpg

Iltapäivästä asti on sitten satanut melkein kaatamalla. Hukumme kohta tänne. OMITUISTA. Pahinta on se, että saan matalapaineesta päänsärkyä, joka nyt on jatkunut jo kaksi päivää.

Ilma vaikuttaa ihmeen paljon tekemisiin ja mielialaan. Ei pyöräilyä terassille lauantai-iltana kertaakaan koko kesänä; olemme yleensä käyneet ainakin jonakin elokuun pimeänä ja lämpimänä iltana kaupungilla. Ei risteilyä Rhea-laivalla auringonlaskun aikaan. Ei  yhteisiä pyörälenkkejä. Ei mitään ulkona.

1655023.jpg

Pakko saada nyt vähän valoisampiakin kuvia, kaikkihan on hyvin. Ulkona laatikoissa kukkii krasseja, mutta sateella ei voi kuvata niitä. Nuorisoa tuli eilen viikonlopuksi kylään ja se on ihanaa. Ensi yöksi tulee koiraneitikin pitkästä aikaa.