1697710.jpg

Tänä kesänä vihreys on niin runsasta, että sen värikin tuntuu poikkeuksellisen vihreältä. Valokuvistakin sen näkee, väri on jotenkin silmiinpistävämpää ja vaaleampaa kuin muuten. Vai onko kenenkään muun mielestä?

1697718.jpg

Olen eilen ja tänään tehnyt kesälomapuuhien ykköstäni eli selaillut vanhoja lehtipinoja läpi ennen roskiin viemistä. Vuoden-kahden takaisia Glorian koti- sekä Glorian ruoka ja viini -lehtiä, Sara-lehtiä, Annoja, Kodin kuvalehtiä. Lähinnä siis leikannut irti kiinnostavia ruokaohjeita.

Ennen leikkasin irti myös innostavimmat sisustus- ja vaatekuvat ja tein niistä leikekirjoja suuntaviitoiksi itselleni. Aikoinaan keittiöremonttia suunnitellessani kaivoin esille keittiöleikekirjani ja katselin erilaisia unelmiani. Siitä alkoi vähitellen muotoutua mielikuva remontista. Tämä on ollut hyvä apu myös sisustuksessa (olohuoneleikekirja) ja vaatteissa: kehittää makua.

1697712.jpg

Veteen heijastuu vain vihreää kasvillisuutta ympäriltä.

Nyt odottaa vielä paras pino eli viimevuotiset Gloriat, lempilehteni, jota olen lukenut alusta asti. On ihanaa maata lomalla kylmänä päivänä sohvalla tuntikausia uppoutuneena unelmamaailmaan ja oikeaankin, lukea uudelleen jo unohtuneita juttuja. Kahlaan muutenkin lehteni kannesta kanteen, mutta luen ne tosiaan vielä toiseen kertaan ennen pois heittämistä. Nykyisin jään ihailemaan lehdissä yhä enemmän valokuvia.

1697713.jpg

Lumpeet ja muunkin vihreyden kuvasin ystävien mökillä.