1695019.jpg

Onneksi ehdittiin miehen kanssa ajaa pyörällä torille, ennen kuin taivas muuttui taas tummaksi. Ostettiin siikli-perunoita, isoja kotimaisia porkkanoita ja mehevä sipulinippu. Vastasavustettuja muikkuja tarvitsin tomaatti-sipuli-savukalasalaattia varten. Eikä torilta voinut lähteä ilman perunarieskaa ja vastaleivottua pullapitkoa.

1695021.jpg

Torilla käynti kuuluu lomaan, muulloin sinne ei pääsekään.  Torikahvilla istuskelu ja haitarinsoitto, kukkameren ja ohikulkijoitten katselu, puheensorina ja auringonpaiste, siinäpä ne kesäisen onnenhetken ainekset ovat.

1695023.jpg

Ruusunpunainen on ihanin väri, mitä tiedän.

Heti kun saimme reippaan lenkin päätteeksi kulkuneuvomme parkkeerattua kotipihaan, alkoikin taas reipas sade. Onneksi saatiin nauttia alkuviikosta mökkeilystä  lämpimässä auringonpaisteessa. Rento yhdessäolo vanhojen ystävien kanssa, lintujen ääni, haavikon humina tuulessa ja pienen kosken solina johdattelivat aivot alfa-aalloille.

Hyvä ruoka ja viini siivittävät aina yhdessäoloamme, ja tällä kerralla yllättävin makuelämys oli tämä:

1695069.jpg

Vartaisiin oli pujotettu ainakin halloumi-juustoa, kesäkurpitsaa, paprikaa ja omenaa. Kevyesti parilalla grillattuna maistuivat aivan taivaalliselta välipalalta ennen saunaa.