1683827.jpg

Keskikesä on nyt kyllä ihan parhaimmillaan. Metsäkurjenpolvi kukkii runsaana ja upean violettina. Runsaitten sateitten ansiosta kasvillisuus on ihan superrehevää kaikkialla. En muista, että tienreunat olisivat ennen olleet näin keltaisenaan niittyleinikkiä tai muut pientareet punaisenaan puna-ailakkia. Niittykasveja näkee paljon täällä kaupungissa, kun nurmikoita ei enää säästösyistä leikata. Puolensa kullakin, täällä laitakaupungilla niitty näyttää hyvältäkin. Keskustat minusta pitäisi hoitaa hyvin.

1686666.jpg

Silkkiturkki on pitänyt meitä vauhdissa koko viikonlopun. Viime yönä sekin oli jo niin väsynyt, että nukkui illan sohvalla ja jatkoi siitä yön kerällä vieressä sängyllä liikkumatta kertaakaan. Piti kerran ihan kokeilla, hengittääkö se ollenkaan. Pitkät metsäpolut ovat tehneet meille kaikille hyvää.

1684079.jpg

Hullunrohkeat uivat jo täälläkin, mutta laitan nyt muutaman kuvan Gardan vesistä. Kylmiä ne sielläkin kesäkuussa vielä olivat, mutta kirkkaita ja kivan näköisiä. Kuten uimaritkin.

Sunnuntailounaalla oli nuoremman pojan perhe. Tarjosin kesäruokaa eli tillipottuja, silliä,  yrttijukurttikastiketta, tomaatti-sipulisalaattia ja kaaliraastetta. Pääruokana oli erinomaista pari päivää marinoitunutta sitruunaista valkosipulikanaa Bella Vanillalta (jolla on muitakin hauskoja ohjeita). Kanan kanssa maistuivat vielä pikapaistetut vihannekset.

Jälkiruokana oli pari lusikallista Carte D'Orin vadelmasorbettia, jossa on lähes puolet vadelmaa eikä ollenkaan rasvaa. Olin ostanut sitä itselleni salaiseksi herkuksi ja hyvin se on sellaisena toiminut. Kaipaan tosiaan arkenakin jälkiruokaa.

Viikonlopun kahviherkuksi olin leiponut Iltasanomista löytyneen Banaani-suklaakakun
Sitä voi lämpimästi suositella. Teen tämän mehevän kakun leipävuokaan ja se säilyy kylmässä pitkään -jos ei syödä pois.

1683862.jpg

Täällä kotipuolessa pidettiin jo ensimmäinen ukkonen, vaikka helteetkään eivät ole alkaneet. Jospa nyt?

P.S. Olin aikonut kirjoittaa sananjalkakuvan alle, että pidän nyt tässä vähän lomaa blogista enkä aio käydä koneella edes joka päivä -ja näin siinä taas kävi! Täys jaaritus päällä!