1580812.jpg
1580819.jpg

Viikonloppu on alkamassa. Vaikka saisin nukkua pitkään, nousen silti ylös varttia vaille seitsemän. Työrytmistä liian lyhyine unineen ei pääse vielä parissa päivässä eroon. Olen valmiiksi hermostunut jo aamulla ja tunnen sen myös pinnallisena hengittämisenä ja kiristyksenä niskassa. Näköhäiriö ärsyttää heti aamusta. Tapani mukaan en viitsi sanoa siitä mitään miehelle ja pilata hänen päiväänsä. Ja se on osa ongelmaani.

Tänään lähden kuitenkin tuulettumaan kaupungille, tapaamaan siskoa ja katselemaan kesän vaatetarjontaa. Tarvitsisin ohuen jakun tai takin kesäksi ja tällä kertaa ei pellavaa. Nyt aion kiertää niitä pikkukauppoja, joihin en tavallisesti astu.

Ihmettelen jatkuvasti vaatetarjontaa. Tarjolla on vain tavallisia kokoja 36-42. Nykyisen niukan muodin aikaan ne näyttävät joskus lastenvaatteilta.  Numeroa 44 tai 46 tulee korkeintaan yksi kappale ja jos et silloin onnistu nappaamaan sitä, uutta ei saa. Ns. aikuisella naisella on usein ylikiloja,  mutta näyttää, että vaatekaupassa se näyttää joskus tarkoittavan suomifilmin aikaista mielikuvaa  maatalon emännästä, jolla on 12 lasta ja tuplasti lypsäviä.  Missä on laadukkaita ja hauskoja, ajan hengessä eläviä vaatteita muodokkaalle naiselle?

Monet Ril'sin housujen isot koot sopivat minulle hyvin ja ilokseni niitä on ilmestynut paikalliselle Sokokselle. Olenkin usein laittanut palautelappuja kokoasioista. Lindexin ja Kapp'ahlin lihavien malliston farkut (miksi ihmeessä on erillinen mallisto?) koko 44 passaavat myös ja mustissa farkuissa nyt enimmäkseen kuljenkin. Muuten näiden mallistojen vaatteet ovat liian suuria.

Olen rintava ja X-mallinen. Suurin osa yläosista on tehty päärynävartaloille, joten ne ovat minulle pieniä. Paitapuseroista voin vain uneksia nykyisin. Tuurilla löydän hyvin istuvan bleiserin, jossa hartiat ja hihat istuvat, ja sitä tuuria lähden nyt etsimään!

Synkeistä ajatuksistani huolimatta toivotan Sinulle hyvää viikonloppua!