1484985.jpg

Tämän näköinen lauantain kakustani lopulta tuli. Kokosin sen piirakkavuokaan, kun kolmesta pohjasta kasassa pysyi, joka sai kunnian tulla päällimmäiseksi. Väliin tuli Valion kolmen hedelmän mehusta keitetty kiisseli, joka maustettiin 4 passiohedelmän sisuksella. Jäähtyneeseen kiisseliin lisäsin purkillisen vaahdotettua kevytvispikermaa ohjeen kahden sijasta. Täytteestä tuli kyllä hyvää!

Koristeeksi aikomani granaattiomena oli ihan raaka, siemenet purskauttivat punaista mehua kaikkialle, mutta eivät suostuneet irtoamaan. Sen jälkeen heittelin loput saatavilla olevat hedelmät kakun päälle. Harvoin on näin paljon ollut säätämistä, yleensä kakunteko sujuu, kun noudattaa ohjetta ja käyttää järkeä.

Illasta tuli kiva. Veimme nuoret syömään välimerellistä ruokaa tarjoavaan ravintolaan, jossa keittiömestari on kuulemma algerialaista syntyperää. Kaikkein parhaimmalta maistui alkupaloiksi tilattu kikhernetahna ja oliivitahna tuoreen patongin päällä. Tahnat olivat vasta tehtyjä, mehukkaita ja ihanasti yrteillä maustettuja. Ja niitä oli paljon: kahdesta tilatusta annoksesta söi kuusi. Punaviini oli sopivan viileää ja sopi ihanasti muihin makuihin.

1485030.jpg

Niin hyvää, eittei sanotuksi saa!


Pääruoat maistuivat myös. Pidin omasta kasviksilla täytetystä paprikastani, joka oli vielä kruunattu vuodenjuustolla -jota sivumennen sanoen laitetaan vähän joka ruokaan nykyisin.

Jälkiruoka nautittiin rattoisasti Nuoremman Pojan luona, jonne kakku oli viety jääkaappiin odottamaan. Eihän toki  Koirua jätetä illaksi yksin kotiin! Olen aikaisemminkin huomannut, että kuohuviini ei tehoa minuun ja voin  juoda sitä vähän enemmän kuin muita viinejä. Nykyisin pidän juhlissa muuten alkoholiannokset noin neljässä, niin on Siperia opettanut. ;-)

1485239.jpg

Tässä on menossa huonekalujen kokoaminen Silkkiturkin kotona isännän kuvaamana.

Sunnuntai sujui rauhallisissa merkeissä. Pojat vaihtoivat iltapäivällä isänsä kanssa renkaat kahteen autoon ja sen kunniaksi tarjosin nakkikastiketta keitettyjen perunoitten kanssa. Oli muuten kiitollisia syöjiä! Rakuunaporkkanat ja coleslaw menivät mukana sekä Eckströmin vadelmakiisseli.

Lounaan jälkeen sunnuntain kruunasi pari jaksoa hauskasta brittisarjasta Paritellen (Coupling), jota vasta viikolla miehen kanssa muistelimme ja etsimme kaupoista, ja nyt yllättäen se löytyi miniän hyllystä.