1345403.jpg

Tämän teneriffalaishotellin otin tähän vain tuomaan väriä alkuun. Kuvankäsittelytaito ja kamera ovat näköjään vähän parantuneet sen jälkeen.

Joku nollatutkimus kertoo, että täysrasvaisia tuotteita käyttävät ihmiset ovat useammin normaalipainoisia tai laihoja kuin kevyttuotteita käyttävät. Ja tästä päätellään, että nimenomaan vähärasvainen ruokavalio lihottaa! Niin varmaan.  Samaa väitti miehen saksalainen kollega, joka oli meillä houseguestinä pari vuotta sitten. Mitäpä syytä hoikalla olisikaan siirtyä vähärasvaisiin.

1345397.jpg

Tuli vaan mieleen, kun valmistin itselleni kotipäivän pikaruokaa eli teriyakilohta mikrossa ja soijalla maustettuja kasviksia pannulla. Lohi oli Finduksen pakastelohta ja vaikka tein sen sulatuslämmöllä, se oli kovaa ja sitkeää. Kyllä tuore on aina tuoretta!

1345428.jpg

Tämä gourmet-viinietikka on muuten ihanan makuista! Viikunaetikka on makeahkoa ja käy ihan sellaisenaan salaattiin, mutta siinä mainitaan sen sopivan erityisesti itämaisiin ruokiin. Edellinen pullo oli mansikkaviinietikkaa ja jumalaisen ihanaa, raikkaan mansikkaista ja se käytettiin loppuun alta aikayksikön. Lorautin sitä ainoaksi kastikkeeksi salaattiin.

Vietän kotipäivää lumisateessa. Eilinen oli niin vauhtia täynnä iltaan asti, että tarvitsen taas ihan hiljaisen välipäivän villasukissa. Yöllä särki jo päätä ja nyt tahtoo kirjaimet mennä sekaisin eli on migreeniä ilmassa. Olin illalla vielä Kodin ykkösen kulmilla liikkeellä, joten kävin katsomassa, löytyisikö sieltä huonekuusta, jota olen hinkunut. Ja siellähän se oli, poistokorissa viimeinen joululta jäänyt ruipelo annettiin pois puoli-ilmaseksi. Mies aikoo koristella sen ensi jouluksi.

1345413.jpg