1399352.jpg

Ensin pari aurinkoista pakkaspäivää, tänään kevyttä pakkaslumisadetta. Säät suosivat täällä pääsiäisenviettäjiä. Näyttää siltä, että maaliskuu on talven kylmin kuukausi ja lumisin myös. Ihanaa! Nämä kuvat ovat perjantailta Jyväsjärveltä.

1399353.jpg

Lunta on tänään satanut aamusta asti. Tuulee pohjoisesta, pyry tulee välillä vaakasuoraan. Kävelyllä kevyt lumi jäisellä tien tai polun pinnalla on vaarallista, sauvojenkin kanssa meno on välillä säälittävää töpöttelyä mäkisessä maastossa. Liekö sade osasyynä tähän päänsärkyyn, joka ei työviikon jälkeen ole hellittänyt, vaikka paineet onkin aisoissa. Hieronta-aika pitää saada mahtumaan ensi viikkoon vaikka sitten keskelle päivää.

1399354.jpg

Mies kuorii tuolla jo pottuja valkosipuliperunoihin, jotka keitetään Nil-Emil Ahlinin mukaan ensin maidossa, ja minä lähden valmistamaan keitetyillä munilla täytettyä karitsanlihamureketta. Graavilohen viipaleet laitoin sitruunamarinadiin maustumaan, niitä on alkuruokana salaatin kanssa. Jälkiruokana maistetaan (ainakin lusikallinen) herkkumämmiä  vaniljakerman kanssa. Aprikoosi-rahkatortun paistoin aamulla ja se on jääkaapissa jäähtymässä.

Nuoriso ilmoitti lähtevänsä yhdessä lenkille jäälle ja tulevansa sieltä syömään. Cool!

1399481.jpg

Miellyttävää pääsiäissunnuntaita sinullekin, lukijani!