1403678.jpg

Nämä pienet kuorolaiset laulavat keväälle "Komm wieder Mai und mache die Bäume wieder grün..." Muistatteko koulun saksantunnilta tätä laulua? Samantien toinenkin ihana linkki: Gundula Janovitz laulaa tässä Mozartin Taikahuilusta aarian Ach, Ich Fühl's. Tämän muistavat ainakin Meri ja Noeijoo rahisevan vanhalta vinyyliltä. Muistoja ajoilta, jolloin meikä pääsi ensimmäisiä kertoja oopperaan tapahtumarikkaalla 70-luvulla.

Aurinkoinen ja lumisateinen sää hiukan pakkasen puolella onnistui tänäänkin jatkumaan. Lumisateen keskelle paistoi sivusta aurinko, mikä teki hiukan epätodellisen olon. Nuorempi Poika meni ystävänsä kanssa päiväksi rinteeseen ja saimme Koirun lenkkiseuraksi.

1403673.jpg

Löysimmekin taas uuden polun, joka myötäili järven rantaa ja johti sitten jäälle.  Uudessa lumessa oli taas riemukasta loikkia ja nuuskia jännittävää informaatioita. Siinä tuli kunnolla monipuolista liikuntaa meillekin, varsinkin kun noustiin järveltä kohti Laajavuoren rinnettä katsomaan, näkyykö hiihtäjiä.  Paljon näkyi, mutta sankarimme olivat takarinteessä, kuten kakarasta asti.

Pääsiäisen neljä lomapäivää ovat tehneet hyvää. Olen saanut nukkua kunnolla, liikkunut joka päivä ulkona, syönyt hyvin ja ollut rauhallinen. Vähensin väsyttävimmän verenpäinelääkkeeni puoleen, tuli mitä tuli, ja olo on heti parempi senkin takia. Ja tottakai aurinkoinen ja kaunis talvisää ovat tärkeitä. Sateessa olisin ehkä jo lukenut Potterin loppuun, nyt olen vasta alussa. Jostakin syystä en ole vieläkään kuunnellut Requiemiä, joka aina kuuluu pääsiäiseeni. Se taitaakin sopia paremmin siihen normaaliin räntäsateeseen.

484863.jpg

Nyt kun rupesin tehtailemaan linkkejä, lisään vielä yhden. Elisabeth Bennett kirjoittaa "Oh, darling sweetpie!" -blogissaan tositarinan siitä, miten suomalaiset eivät enää välitä muista kuin itsestään. Puistattavaa ja totta!