1416944.jpg

Kirkas aurinko on yhtäkkiä sulattanut lumia loskaksi ja tiputtanut räystäiltä vettä niskaan oikein urakalla. Ihana päivä! Vain aamupäivä tiiviisti töitä ja opiskelijan ohjausta, sitten hieronnan kautta kävely auringossa kaupunkiin ja sieltä miehen kyydillä kotiin päiväunille.

Tässähän tulee kohta kesä ja viherpeukalo alkaa syyhytä. Etelä-Suomen blogikuvissa narsissit loistavat ja pensaat heräävät. Minun oli lopultakin saatava edes pieni pitsilehti ja nyt löysinkin sen. Istutan sen huomenna nättiin valkoiseen purkkiin ja vien maanantaina työpöydälle.

Huomasin ilokseni, että kahteen Ritz-nojatuoliimme saa tilata irtopäällisiä noin parillasadalla eurolla kappale. Hain heti Iskusta kangasmallikirjoja kotisovitukseen. Vadelmanpunainen on lempivärini ja on tuonut iloa pitkään, mutta nyt on aika kokeilla hillitympää väriä. Mutta mitä? Tuolit on sävytettävä muihin väreihin ja etenkin uuteen tauluun ja sen jälkeen mietittävä uusi pehmeämpi sävy valkoiselle tapetille.

Keväällä pitää uusiutua.  Koska läski on ikuista, on parasta uudistaa huushollia. Se alkaa ikkunanpesulla heti huomenna. Sitten maalaan eteisen avainkaapin valkoiseksi. Ja sitten...