1261366.jpg

Valon määrän lisääntyessä talven väritys on vaalea ja kirkas siinä missä syystalvi on tumma ja värikylläinen. Alennusmyynnistä hankin vaaleat satiinilakanat puoleen hintaan. Niiden koukeroisuus viehättää, vaikka tähän asti en ole sietänyt muita kuvioita kuin raitoja. Tai talveksi on kyllä yhdet tumman sinivihreäruudulliset flanellilakanat, johon on ihana kätkeytyä joulun aikaan kirjan kanssa. Oikean näköinen päiväpeite on vielä mietintämyssyssä, samoin lukuvalot. (Ja olohuoneen verhot, lattioiden uusiminen -ovista puhumattakaan, ikkunat TAI muutto, ikuisuusjahkailuni.)

1261371.jpg

Ja kyllä uusissa lakanoissa nukutti hyvin! Vetelin yli kymmenen tuntia palloon kuin pieni porsas heräämättä edes vessaan, mikä on ennenkuulumatonta.

1261486.jpg

Uuden tarve koskee kukkiakin. Pieni rahapuu saa nyt alkaa tuoda onnea huusolliimme, siinä on jotenkin mukavan pehmeä fiilis. Seurana on enää vehkapalmuja, muihin olen kyllästynyt. Vaikka huonekuusen vielä joskus hankin.

Iltapäivällä tehtiin vaihtokauppa: luvattiin nuorelle parille auto sunnuntaihin asti käyttöön, jos saadaan Silkkiturkki yökylään. Täällä on sitten leikitty ja touhuttu ja tavattu lenkillä kaikki koiranomistajanaapurit.  En ole eläissäni juossut, mutta koiran kanssa sekin sujuu huomaamatta. Pentu on kova juoksemaan, siksakkia suoraan edessä. Uuden yleiskoneen pahvilaatikossa on sitten hyvä vetää päiväunet.

1261506.jpg

Herrasväki on tilannut huomiseksi hernekeittoa ja laskiaispullia. Rokka on jo keitetty ja nuoriso tuo pullat eli ei paineita siitäkään. Sitä samaa teillekin, rentoa ja hyvää viikonloppua ja laskiaista!