1280562.jpg

Joskus yksinolo voi saada täti-ihmisen itkemään -onnesta. Kun on harvoin kokonaisen viikonlopun yksin kotona, nauttii ensin itsekseen omien ajatustensa kuuntelemisesta, nukkuu rauhassa pitkään, vaeltelee kotona ja tekee mitä lystää. Soittelee pitkän puhelun ystävälle ja juttelee muidenkin kanssa, mutta vain puhelimessa. Yksinolo on rikkumaton.

Kuuntelin eilen Kauko Röyhkän & Riku Mattilan uutta levyä. Ihanaa musiikkia!  He ovat suunnilleen ikätovereitani,  ja olen aina arvostanut heitä muusikoina. Kaksikon Myspace-sivulta voi muuten kuunnella näitä levyn kappaleita. Kauko on tehnyt sanat ja sävellykset jäljittelemättömään tapaansa ja Riku Mattila sovittanut ja tuottanut, missä hän taas on aina yhtä loistava. Levyn kappaleet on tehty alunperin vain omaksi iloksi akustisesti esitettäväksi ja päätetty sitten julkaista.
Tästä katselin herrojen sympaattista haastattelua Ylen X-ryhmässä. Juuri tällaisista miehistä pidän! Fiksuista, lämpimistä ja aikuisista rockmiehistä!

Tähän asti olen katsellut vain poikani Myspace-sivua. Nyt huomaan, että sieltä saa aika paljon irti muistakin. Katselin listaa Röyhkän ja Mattilan musiikkivaikuttajista ja tunsin niistä 95% eli suunnilleen samanlaista kuuntelin itsekin.  Sieltä löytyy monia osin unohdettujakin suuruksia,  kuten Syd Barrett , Roy Harper, Edgar Broughton Band, Kevin Coyne, Little Feat, Peter Hammill, Captain Beefheart ja Bryan Ferry.

Loppuilta meni katsellessa elokuvaa Rakkauden resepti, jossa kunnianhimoinen ja työlleen omistautunut keittiömestari Kate joutuu ottamaan siskontyttönsä luokseen ja muutenkin opettelemaan uusia asioita omassa elämässään.

  1280637.jpgIhanan romanttinen ja tunteellinen komedia, juuri sopiva minulle lauantai-iltaan! En kaipaa nyt mitään sen syvällisempää. Illalla nukahdan Beethovenin pianosonaatteihin.

Nukun kellon ympäri, joskin yö menee taas vaihteeksi päänsäryssä. Perhe soittelee: Mies ilmoittaa lähteneensä hyvissä ajoin kotimatkalle, poika soittaa tulevansa avovaimonsa kanssa auttamaan lounaan valmisteluissa. Leivon Sara la Fountainin kakkua ja viipaloin perunoita laatikkoon. Samalla tulen opetelleeksi uuden yleiskoneen käyttöä. Taikahuilun aariat saavat kyyneleet valumaan pitkin poskia.  Vasta yksin ollessaan tajuaa, miten onnekas on ja asiat hyvin.

1280704.jpg