1188197.jpg

Tällainen joulukuusi mulle ensi kerralla, pliis! Aitona tai keinona, mutta väri ja tuuheus olisivat upeita. Korkeuttaa saisi olla kattoon asti. Mies on kyllä ehdottanut pöytäkuusta, mutta se sopisi paremmin pieneen huoneeseen.

1188209.jpg

Jokohan puoliltapäivin viitsisi lähteä ulos. Eilinen ilta ei mennyt myöhään ja viinin määräkin jäi muutamaan lasilliseen, joten lenkille lähtö on taas vain omasta velttoudesta kiinni.

Ruoka on jo valmiina. Tarjoilen nuorisolle (jos heitä saapuu paikalle) samaa kuin eilen vieraille: savulohirullia naposteltavaksi, sain siihen mainion ohjeen työkaverilta. Pääruokana on eilen valmistettu poro-leipäjuustokeitto, jonka ohje on Outi Pakkasen kirjasta. Loistavan täyteläinen keitto muuten! Poika oli ostanut kilon hyvää poronkäristyslihaa suoramyynnistä ja siitä oli tehtävä iso keitto kerralla. Eilen illalla keiton kanssa sopi parhaiten vieraiden tuoma Nortonin rubiinipunainen ja runsas Malbec-viini.

1188365.jpg

Jälkiruoaksi tein myös jo eilen ison annoksen appelsiini-passionsalaattia. Siinä appelsiinilohkot leikataan veitsellä irti, mehu keitetään sokerin kanssa liemeksi ja kaadetaan päälle. Maustetaan konjakilla, vaniljasokerilla ja 1-2 passiohedelmän sisuksella. Maistuu parhaimmalta seuraavana päivänä, ehkä jäätelönokareen kanssa. Passio ja konjakki antavat aivan spesiaalin maun!

Aurinkoista ja maittavaa sunnuntaipäivää!