1184335.jpg

Punainen huone.
Matisse ei kai pane pahakseen, vaikka käytän hänen tauluaan kuvituksena. Omat kuvat on jo kaluttu.

Pääsin tänään töistä jo kahdeltatoista. Kävelin kaupunkiin ja kiertelin siellä kaikessa rauhassa katsellen: en halua mitään.  Ihana tunne.

Kotona järjestelin pursuilevaan kirjahyllyyn lisää tilaa poistamalla loputkin VHS-kasetit. Onneksi siskolla on vielä VHS-nauhuri, joten hän lupasi ottaa aarteeni suojelukseensa. Sinne meni Tiikerikissa, Pitkä kuuma kesä, Valmont, Valheita ja viettelijöitä, Koskematon kauneus, Kaikki äidistäni, Salaisuuksia ja valheita, Priest, Bridget Jones, Gosford Park, Magnolia ja monet muut, joista olen niin suunnattomasti nauttinut. Pääsevät kyllä kotiin, jossa arvostetaan hyvää taidetta.

1184378.jpg

Kirjojen ostamista olen jarrutellut jo pitkään ja käyttänyt kirjaston varauspalvelua hyväkseni. Silti niitä kertyy pari kuukaudessa ja on hyllyssä ja pöydillä pitkin ja poikin. Tänäänkin lankesin Torgrim Eggenin Sisustajaan.

Dvd vie pienen tilan, mutta sinne samalle seinälle nekin on sijoitettava ja lisätilaa raivattava. Kun hinta on kohdallaan, uusia tulee noin viisi kuukaudessa. Makuuhuoneen kirjahylly on jo pyhitetty musiikille. Jokin uusi ratkaisu on sinnekin kehitettävä.

Onneksi ei ole enempää rahaa, muuten olisi taulujakin kaikki seinät täynnä. Vaikka oma Matisse.