1144136.jpg

Joka päivä on pitänyt mennä töistä suoraan kauppaan, milloin mihinkin. Ruokaa pyhiksi tai jotakin muuta tarpeellista. Tänään lähdettiin hankkimaan viinit ja yhdet jouluvalot. Nyt on joka ikkunassa jouluvalot! Täyttyyhän munkin, kun kaikki muutkin. Paitsi, että ei täällä meillä muilla kovin paljon valoja ole, mitä ihmettelen. Uusi pyöreä valokranssi tuli vierashuoneeseen, johon majoitetaan jouluksi anoppi.

1144153.jpg

Ja herra miehen oli saatava kuusi, heti, juuri tänään, vaikka minua kuinka olisi väsyttänyt. Tuossa lähellä on vakiopaikka, josta käytiin kaupasta tullessa nopeasti katsastamassa sopivan jykevä kahdenkympin puu, jonka mies sitten sai kävellen kannettua kotiin. Ja suihkutuksen jälkeen kuusi sitten nostettiin paikalleen olohuoneeseen. Koristelu saa vielä odottaa perjantaihin. Ei tullut tekokuusta sittenkään vielä vuonna, kun ei jaksettu lähteä  etsimään.

1144171.jpg

Olemme aina tuoneet kuusen sisälle ajoissa, joskus jo viikkoa ennen aattoa, ja koristelleet samantien. Se vaan tuntuu meistä parhaimmalta. Aaton jälkeen alan vähennellä puusta punaisia koristeita, ja jos jaksamme katsoa sitä uuteen vuoteen asti, väritys vaihtuu hopeiseksi. Viimeistään uudenvuodenpäivänä  nakkaamme sitten koko rotiskon pihalle, kuka sitä nyt tammikuussa joulujuttuja kaipaa! Kaikki punaiset pois.

1144173.jpg

Lempeitä iltoja toivotan meille kaikille, jouluihmisille ja muille! Helposti tässä itsensä väsyttää, jos ei muuten, niin viimeistään illalla koneen äärellä istuessa selkään sattuu jo niin vietävästi, että menen suihkun kautta koisimaan. Hyv' yötä!