1166022.jpg

Räntäseula seudun päällä,
saappaan alla lotinaa,
lantajuova järven jäällä-
kesä tulee, ihanaa.
(Lauri Viita)

Auttaako yhtään? Eikö tunnukin heti keväisemmältä ja kevyemmältä? Jo pelkkä ajatus keväästä ja kesän tulosta saa suupielet kääntymään ylöspäin! Heti helpottaa.

1166026.jpg

Nämä suloiset oksat kuvasin talomme sinistä kivijalkaa vasten. Epätarkkoja ne on, mutta väri on ihana. Kun puoli yhdeltätoista aamulla on vielä jouluvalot päällä ikkunoissa ja ulkona on hämärää, on vaikea uskoa, että kohta on tammikuu, päivä pitenee ja pakkasta on luvassa.

Voisiko päästä edes kerran hiihtämään, pliis. Olihan viime talvenakin jopa kolmenkymmenen asteen pakkasia tammikuun lopulla, juuri sopivasti kun saimme vieraita Etelä-Saksasta ja pääsimme näyttämään, mitä on suomalainen talvi.

Joulussa on hyvää se, että vesisateesta huolimatta saa rauhassa hautautua kotiin nyhjäämään, tavata läheisiä ihmisiä ja nauttia herkkuja. Joulun jälkeen avaudutaan taas maailmalle. Tulee valoa ja virtaa, paljon virtaa, ainakin toivon niin. Suunnitelmia, työtä, tavallista tohinaa. Liikuntaa, ulkoilua, ja paljon vähemmän syömistä -tämä nyt meni tietysti jo toiveajattelun puolelle.

1166030.jpg

Kuulostaa niin hyvältä, että taidan vähentää lisää joulukoristeita. Punaiset liinat lähtivät jo  punaisten kuusenpallojen kanssa. Nyt tarvitaan keittiöön takaisin viileänvaaleat verhot ja kirkasta valoa kertomaan uusista tuulista. Jouluruoista on jäljellä enää pieni purkillinen pipareita sekä sinihomejuustolla maustetun punajuurilaatikon ainekset, joita en viitsinyt pyhinä ruveta tekemään. Sitä siis huomenna.

Onkin hyvä tuuri, kun tässä kirjoitellessani mies ehti siivota kokonaan. Hyvää lauantaituuria sinullekin!