1061431.jpg

Päivä kului taas vaihteeksi silmälaseja sovitellen. Hinnat vaihtelevat kalliiden linssien takia hurjissa summissa, ajattelin kuitenkin pitää lukeman kolminumeroisena, siinäkin on tarpeeksi maksamista. Ehkä loppuviikosta osaan tehdä jonkin päätöksen. Oikeastaan sopivia on paljon, mutta ei tietenkään siellä, missä on parhaat tarjoukset.

Palkitsin itseni vielä (niinmistä?) timanttimikrohionnalla, toisin sanoen kävin kosmetologilla. Keksin illalla varata netistä ajan ja pääsinkin yhteen uuteen hoitolaan. Käsittely oli miellyttävä ja toivottavasti tehokaskin. Opiskelija hieroi vielä samalla kädet pehmoisiksi. Oli ihanaa olla hoidettavana!

Illalla tein intialaista kasvispataa. Jotain tällaista väännän kaikkein mieluiten, ja ainekset löytyvät kaapista tai sitten tehdään niistä, mitä löytyy. Melkein kaikissa ruoissani on sitruunaa, mutta tässä nyt ei ole. Mutta on papuja, joko pitkiä vihreitä tai isoja valkoisia, suurta herkkua. Tämä ohje on alunperin Painonvartijoitten kevytruokakirjasta ja on tosiaan kevyttä.

Intialainen kasvipata neljälle

pätkä purjoa viipaloituna
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna
punainen ja keltainen paprika suikaloituna
1 omena kuutioina
2-4 tl öljyä
2-3 tl currya tai 1-2 tl currytahnaa
chiliä maun mukaan, esim. ½-1 palko silputtuna
2 silputtua sipulia tai pussi pakastesipulia
pieni parsa- tai kukkakaali tuoreena tai pussi pakastettuja nuppuja
vihreitä papuja ½ pss tai tölkki valkoisia papuja
1 dl jotakin ruokajukurttia (rasvatonta A-jukurttia / turkkilainen olisi parempi)
2 tl vehnäjauhoja
muutama keitetty peruna viipaleina, jos on
1 rasia minitomaatteja tai pari isoa tomaattia kuutioina
½ tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
tuoretta persiljaa tai korianteria pinnalle

Herätä curry kuumassa öljyssä. Lisää pannulle sipulit, paprikat, kaalinnuput ja chili ja paista miedolla tulella sekoitellen kunnes hieman pehmenevät.
Lisää omenakuutiot, pavut, perunat, jukurtti, jauhot ja loput mausteet. Kuumenna kunnolla.
Lopuksi sekoita joukkoon jukurtti ja halkaistut tomaatit. Kuumenna vielä kerran, tarkista maku ja ripota pinnalle persiljaa.

Houkutteleva ilta-ateria on valmis!

(Ei siitä kyllä kuvaa kerinnyt ottamaan ennen kuin katosi parempiin suihin, siis mun ja miehen, mutta tein kyllä vähän pienemmän annoksen.)