1039884.jpg

Pakkasaamun pyrähdyksellä ulkona mielihyvä on käsinkosketeltavaa. Miten erilaiseksi kaikki muuttuu kevyen jään kosketuksesta. Ruma ryteikkö on yhtäkkiä kaunis. Nuorena en välittänyt uhtään tällaisista väreistä, hennosta harmaan, ruskean ja valkoisen vaihtelusta. Nyt se antaa suurta mielihyvää.

1039886.jpg

Lähilampi on oikeastaan lahti. Se nousee pikkuhiljaa ja on hyvää vauhtia kasvamassa umpeen. Mainio lintulahti monen mielestä, mutta ruma ryteikkö myös. Pakkanen huurruttaa senkin suloiseksi! Laitoin pari kuvaa vähän suurempana myös tänne.

1039896.jpg

Leikkipuistossa on kylmänä aamuna vielä hiljaista. Täällä meidänkin lapset viihtyivät viime vuosisadalla. Kohta suuntaan tästä vapaaviikon kunniaksi luottohierojalleni muutaman korttelin päähän.

1039888.jpg

Asuinalueet kasvavat ja muuttuvat, mikä on ihanaa. Näin palvelutarjonta ja muu ympäristö pysyy kunnossa eikä rapistu. Tämä on siis toive, tämäkin kaupunginosa on aikojen kuluessa rapistunut ihan  kiitettävästi, vaikka uutta on tullut koko ajan ympärille. Jyväskylässä  pienen keskustan ympärille on rakennettu 70-luvulla satelliittikaupunginosia metsän ja peltojen keskelle, ja nyt ne vähitellen kasvavat kiinni yhtenäiseksi kaupungiksi.

1039890.jpg

Kiva ja myönteinen asia, joo, mutta helvetillinen meteli huonouniselle kesäaikaan. Lomallakin tienrakentamisen ääni on kaikunut kaksi kesää aamukuudesta iltakuuteen avonaisista ikkunoista. Urakoiden pilkkominen pienille yrittäjille on johtanut myös siihen, että työtä tehdään kaikkina aikoina ja kaikkina päivinä, näin oletan.