Huomasin Valokuvatorstain aiheena olevan Kuva jota kenenkään ei ollut  tarkoitus nähdä. Tuli heti mieleen kuva, jota en olisi aamulla halunnut nähdä.

Ajoimme miehen kanssa autolla kahdeksaksi töihin. Pitkän ja loivan mäen puolivälissä oli pakettiauto pysähtyneenä, jonottamassa sivutieltä isolle. Näin jo kaukaa, että mäkeä alas posotti päätien suuntaisesti pyörätiellä nuori tyttö. Samalla yksi pikkuauto päätti kääntyä sivutielle pakettiauton edestä. Pidätin henkeäni odottaen, että edes toinen, tyttö tai auto varoo huonoa näkyvyyttä pakettiauton takaa ja pysähtyy. Ei pysähtynyt kumpikaan ja hetken kuluttua näin pyörän lentävän komeassa kaaressa ja tytön pyörivän maassa. Mieheni ei ollut nähnyt mitään, kun aloin kiihtyneenä selittää. Siinä vaiheessa, kun hän ymmärsi, mitä oli tapahtunut, olimme ajaneet liikennevirran mukana jo kauas. Onneksi ympärillä oli muita ihmisiä.


Edit klo 20.10:

     1029447.jpg

Sauvakävely viileässä tuulessa antoi ymmärtää talven olevan tulossa, lopultakin. Mutta pimeys puristaa ympäriltä niin, että haluaa pysytellä katuvalojen ja talojen lähellä, ettei mörkö nielaise vahingossa kokonaan.

Väsymys alkaa olla sitä luokkaa, että ensi viikon vapaat tulevat tarpeeseen. Kävin tänään hieronnassa kesken työpäivän, kun sain peruutusajan. Päänsärky ei ole hellittänyt koko viikolla ja selässä lihakset muistuttavat kiveä. Mieliala alkaa huolestuttavasti laskea. Ja olen siis ollut töissä vasta kaksi viikkoa.

     1029432.jpg

Tämä sammunut tähti on kirkasvalolamppuni. Tapaamme sen kanssa taas aamulla, ja odotan sen potkaisevan huomisen sellaiseen vauhtiin, että saan tehtyä viikon työhommat loppuun ja pääsen viettämään vapaita. Kaikenlaista kivaa on tiedossa, vaikka nyt vielä  synkistelläänkin.