1014060.jpg

Äitini tekee pullojen päälle tällaisia neitejä.

Voi miten ihminen voi olla väsynyt! Levottoman yön jälkeen aamu lähti käyntiin takkuisesti, vaikkä päätin ruveta kunnon ihmiseksi ja keittää kaurapuuroa. (Hämmästyttävän monet  laihat ihmiset syövät aamulla puuroa, sen täytyy auttaa.) Päänsärkyä ja kipeitä hartioita piti taltuttaa jumpalla ja lääkkeillä.  Pyöräilin yhdeksäksi kampaajalle enkä tahtonut saada sanaa suustani sielläkään. Halusin vain pitää silmiä kiinni. Mukava nuori nainen onneksi hoiti juttelupuolen ja teki ihanan tukan.

Ehdin välillä pyörähtää Cafe Vocassa, jonka täysjyvä-paahtopaistipatonki on ihana ja pöytään hymyn kera kannettu cappuccino aivan eri luokkaa kuin muualla. Lisäksi pidän karvaisista käsivarsista ja miehistä, joiden hymy ulottuu silmiin asti!

1014069.jpg

Tämä on Liljekvistin neitien talo Oulun keskustassa. Nykyisin sen omistaa Nuorten Ystävät.

Silmälääkärissa vierähtikin sitten pari tuntia. Olen nähnyt toisessa silmässä kummallisen pienen varjon keskellä ja se osoittautui pullistuneiksi hiussuoniksi. Ei sentään verenvuotoa tällä kerralla eikä muita muutoksia. Siis tehostettava vaan verenpaineen hoitoa ja vähennettävä stressiä. Kohta tämä puolipäivätyö loppuu, mutta sitä ei jaksa murehtia nyt.

Silmälääkäri teki testin, jonka mukaan silmäni ovat erityisen kuivat, lääkkeistä johtuen. Ja yllättäen se heikentää näköä! Sumeutta olenkin ihmetellyt tämän viikon ajan, kun olen käyttänyt enemmän betasalpaajaa, ja yllättävä silmän vuotaminen kuuluu samaan. Onneksi apu löytyy geelitipoista. Olo tuntuu kummallisen vanhalta, kun tulee uusia vaivoja. : (

1014087.jpg

Santaholman talo, joka tunnetaan myös Riekin talona. Äitini tosiaan tietää nämä talot nimeltä!

Uusien silmälasien etsiminen alkaa myös. Siinä on oma hommansa likinäköisellä, joka ei kuivista silmistään meinaa saada piilaria irti ilman että sidekalvo seuraa mukana. Nyt voi ottaa kuvan naamastaan kännykällä ja katsella tulosta siitä. Tai pokat kotisovitukseen, kuva kameralla ja siitä ruudulle katsottavaksi. Linssien hinta mietityttää, edelliset maksoivat tuhat euroa.

Kävin tällä viikolla akupuntiossakin jo kolmatta kertaa. Syyslomaviikon autossa istumisesta kipeytynyt lonkka parani kertahoidolla. Toista viikkoa jatkuneet kivut johtuivat oman arvioni mukaan limapussin tulehduksesta; jo kymmenen vuotta sitten sain pitkästä istumisesta saman vaivan. Pari neulaa kipempiin paikkoihin auttoi, mitä en tosiaankaan olisi uskonut. Paljon neuloja laitettiin muihinkin vaivoihin. Tulokset huomaa taas siitä, että ei ole vaivoja.

Naisella palaa rahaa itsensä kunnossa pitämiseksi.