957613.jpg

Päänsärkyä koko päivä, heräsin siihen jo aamulla. Johtuuko tämä nyt akuhoidosta, sateisesta säästä vai siitä, että luin yöllä kirjani loppuun? Naatti, väsynyt olo; kaurapussi niskassa auttaa sentään vähän ja parasetamoli vähän enemmän.

Tarvitsisin välttämättä vielä ensi viikon vapaaksi, mutta vasta marraskuussa on ruhtinaalliset kolme viikkoa vapaata.  Verenpainelääkkeet on taas pitänyt lisätä maksimiin. Viimeisen viidentoista vuoden aikana olen kahta edellistä vuotta lukuunottamatta ollut joka vuosi lokakuussa sairauslomalla korkean verenpaineen ja stressioireilujen takia. Nyt ei ole kuitenkaan stressiä.

957640.jpg
Yhtä rähjäinen kuin minäkin.

En tiedä mistä se johtuu. Tai tiedän sen, että kaksi kuukautta töitä loman jälkeen kuluttaa yleensä voimat loppuun ja pitää päästä hetkeksi irti. Pimeys on toinen tekijä, se vaikuttaa ihmeen voimakkaasti. Yleensä pidänkin syksyllä kahden viikon loman. Nyt jo rintaa puristaa ja inhottaa ajatus töihinmenosta maanantaina. MUTTA nyt lopetan koko asian jauhamisen ettei mene koko päivä pilalle!

957631.jpg
Jyväskylän vanha asemarakennus

Luin Anne Brontën Wildfell Hallin asukas -kirjan. Ei ole mikään mestariteos, vaan keskinkertaisuus, mutta tarina kiehtoi sen verran, että oli pakko saada tietää loputkin. Paljon pitkäveteistä jaaritusta tyhjänpäiväisistä asioista 1800-luvun joutilaan ja  ei-niin-fiksun yläluokan tapaan. Mainittuun rapistuneeseen kartanoon saapuu asumaan nuori ja kaunis nainen pienen poikansa kanssa. Maalaisyhteisö on tolaltaan, kun ei saa selvitettyä naisen taustaa. Kunnes sitten nainen päättää kertoa tarinansa yhdelle henkilölle.

957666.jpg
Schaumannin linna Lutakossa

Taas suuri osa päivästä koneella! Poltin aamulla itselleni pari kokoelmalevyä keittiömusiiksi ja siihenhän meni aikaa. Lähden kohta pihalle haravoimaan. Huomenna tulee mieluisia vieraita yökylään. Ehkä tää taas tästä.