Eilinen päivä kului kaupungilla, aloitettuani puoliltapäivin kampaajalla. Nuori mies leikkasi tukkani kokonaan veitsellä, hyvin hitaasti ja lyhyemmäksi kuin ennen. Saa nähdä miten alkaa asettua, vähän jännittää.

Salaattilounaan jälkeen kuljeskelin etsimässä ohuita mustia caprihousuja ja löysin ne sopuhintaan. Sitten haksahdin ostamaan jäätelökoneen, joka on niitä viimeisiä, joita koskaan luulin tarvitsevani. Jostakin muistui mieleen vasta lukemani paljon ruokaa tekevän miehen lause, jossa hän kiitteli perusmallisen jäätelökoneensa hankintaa yhdeksi parhaista keittiövälineostoksistaan. Ja kun paikallisessa tavaratalossa sai 15% alennusta kaikesta, tartuin tilaisuuteen. Hinnaksi tuli 42 €.

Ihan kiva. Siellä se nyt on pakastimessa jäähtymässä ensimmäistä koekäyttöä varten. En vain ehtinyt yhtään ajatella, mihin tämä laite sijoitetaan kaapeissa. Ennestään paikkaansa etsii jo yksi iso teräspannu, käyttökelpoinen viikonloppuruokiin, mutta vaikeasti säilytettävä.

Oikeasti tiedän jo, että haluan alkaa tehdä sorbetteja ja jukurttijäätelöä, vähärasvaisia ihania jälkiruokia. Kaikki tykkäämme jäätelöstä, mutta se rasva kun jää ikuisiksi ajoiksi meikäläisen vartalolle ja ehkä joskus muidenkin. Mistähän aloittaisi, muistaakseni se mies lehtiartikkelissa kertoi melonijäätelön olevan hyvää? Onko kellään kokemuksia?


917093.jpg

Iltalenkillä ihmettelin sorsia, jotka rapsuttivat itseään kuin viimeistä päivää, pitkään ja hartaasti. Kai se on normaalia vai vaivaakohan niitäkin syyhy?

917086.jpg

Löysin uuden pienen polun rannasta.

917083.jpg

Järvenrantaan on suunnattava aina kun voi. Veden äärelle pysähtyminen tekee hyvää illalla, varsinkin työpäivän jälkeen. Moni onnellinen saa asuakin rannassa.

P.S. Kutuharjulla on aivan verraton latinan alkeiskurssi.