Huonotuulinen päivä tänään. Heti herättyä jo keljutti hyvien yöunien jäljiltäkin, näin vikoja kaikkialla ja kaikissa muissa, olin ärtynyt. Ja kuten tavallista, mitään erityistä ei ole tapahtunut ja perusasiat ovat hyvin. Turha ehdottaa mitään hormonaalisia syitä, niitä ei ole, koska kaikki-pois -leikkauksen jälkeen hormonit napataan tasaisesti purkista. Pään pöyhiminen ei ole tuottanut vielä selvitystä, mistä kenkä puristaa, mutta ehkäpä se vielä tässä selviää. Keljuttaa vaan niin pirusti.

941153.jpg    941158.jpg

Siksi kai valokuvatorstain aihe kursiivinen melankoliakin keljutti teennäisyydessään aamulla jo sanaparina niin kovasti, että aloin aamulenkin ankeissa maisemissa nähdä sitä kaikkialla. Mies tosin ehdotti nimeksi apokryfista dilemmaa.

Voisin kuvitella, että yleinen keljutus kertoo esimerkiksi siitä, että jokin osa minusta on jäänyt viime aikoina liian vähälle huomiolle. Kun ajattelen itseäni, saatan nähdä sieluni silmin, minkälainen ja missä se aidoin ydin, alkuperäinen minä, on. Joskus kadotan sen pitkäksikin aikaa enkä löydä, ennen kuin olen antanut itselleni aikaa olla aivan rauhassa. Ajattelen, että kannan sisälläni sitä pientä elinvoimaista tyttöä, joka joskus olin. Ja nyt taas en pysty näkemään sitä.

647607.jpg

Loistakoon tämä pioni voimaa meille kaikille pienille ihmisille:
May the Force be with you!


En ole koskaan syönyt sushia. Iltapäivällä yritimme uuteen sushi-paikkaan syömään, mutta jono oli tunnin mittainen. Suuntasimme siis taas Shalimariin: suussasulavaa tandoorikanaa ja  valkosipulista naan-leipää inkiväärioluen kanssa. Miehen mukava naama vastapäätä -ja siitäpä se päivä rupesi hissukseen paranemaan. Hyvä ruoka, parempi mieli!

Tänä iltana tulee Teemalta hieno Oscar-elokuva Ranskalainen illallinen. Se perustuu Karen Blixenin novelliin Babetten pidot. Kuuluisa pariisilaiskokki joutuu pakenemaan vallankumousta Jyllantiin pienelle saarelle. Eristyksissä muusta maailmasta elävän yhteisön askeettisen  uskonnollinen elämänmeno alkaa muuttua. Olen nähnyt leffan kahdesti, joskin kauan aikaa sitten. Ensimmäistä kertaa tuli mieleen, että tallentavasta digiboksista voisi olla hyötyä.