905794.jpg

Kahvit on juotu pari tuntia sitten. Lisähoukutukset kohta tuhottu. Ei mee hyvin.

905816.jpg

Nyt sade loppui, ehkä sittenkin lähden ulos.

EDIT. klo 18.00

Päivä ei ole kovin paljon parantunut. Onneksi nuoriso oli ilmoittautunut syömään, joten sai edes hetken seurustella ihmisten kanssa, miehen kanssa ollaan nimittäin vaihteeksi vihaisia. Johan tässä olikin herttaista hyvän aikaa.

Jouduin siis tekemään sunnuntaipäivällisen kokonaan yksin, mikä tarkoittaa tuhannen pilkkomista ja touhuamista monta tuntia. Ruoka oli kyllä hyvää ja nuoret aina yhtä ihania.  Jamie Oliverin täydellinen uunibroileri ja uunijuurekset, vassakuu.

 907017.jpg
tuoreita yrttejä nahan alla ja oliiviöljyä, sitruunaa, suolaa ja pippuria
907032.jpg


Ohjeen nappasin Puolenkilon keittiöstä, kuten melkein joka viikonloppu. -On se Oliverin kirja itselläkin hyllyssä, mutta jostakin syystä tulee harvoin tartuttua siihen. Keittokirjoista käytän mieluiten Tessa Kirosin Lakkasoilta oliivilehtoihin -kirjaa (Falling Cloudberries -voiko ihanampaa nimeä olla?). On niin nautinnollista tarttua siihen, se on tosiaan maailman kaunein kirja.

Aluksi söimme paahdetulla ruisleivällä torvisienimuhennosta salaatin kanssa. Jälkkärinä maistuivat mansikat, jäätelöpallo ja kinuskikastike.

Sain tuliaisina kolme levyllistä Jeff Buckleyn musiikkia, johon alan nyt tutustumaan enemmän. Mutta sitä ennen vielä Mennyt maailma, joka jäi perjantaina väliin.
Palaillaan!