Stressaantuneena kehää kiertäessä en saanut aamulla mitään aikaan. Niinpä nappasin iltapäivällä korini ja lähdin saalistamaan vielä kerran mustia torvisieniä, kun tajusin, että olemme viikonlopun pois ja sesonki voi olla kuntoremontista palatessani jo ohi. Kauan ei tarvinnut kävellä, kun silmä alkoi löytää niitä: tummia roskan näköisiä kohtia mättäällä tai varvikossa. Ja löysi enemmän ja enemmän -lopulta en enää edes putsannut niitä, vaan kahmin vain kaksin käsin koriin toivoen Herra Omenakorin tekevän loppuhommat sienenkiilto silmissä, kun tulen kotiin.
Suurin osa oli melko pieniä, vastanousseita, mutta tällaisia komeitakin yksilöitä löytyi reilusti. Niitä oli kaikissa tutuissa paikoissa, ja puolentoista tunnin kiipeilyn jälkeen olin ihan puhki ja kori painoi, vaikka ei ollut vielä edes täysi. Oli lähdettävä jolkottamaan kotiin päin.
Hieno päivä muuten: tähän 25 asteeseen alkaa vähitellen tottua ja onneksi vielä tuuli kahisuttaa ihanasti lehtipuita. Mutta mielessä kolkuttaa jo, että kohta tämä loppuu.
Näyttääkin nyt pahanenteisesti siltä, että joudun itse tekemään likaisen työn eli jälkikäsittelyt, sillä Mr. Omenakori oli töistä tullessaan käynyt ostamassa uutta elektroniikkaa ukkosen rikkoman tilalle ja viettää epäilemättä koko illan laitteidensa parissa.
Annankin nyt parhaan torvisienikeitto-ohjeeni, jonka olen joskus ottanut Anna-lehdestä. Tämä on juhlallisen hyvää, ja sen verran rasvaistakin,ettei sovi ihan tavalliselle torstaille.
MATS LÅNGBACKAN mustatorvisienikeitto
Noin litra tuoreita tai pari kourallista liotettuja kuivattuja mustia torviseiniä kiehautetaan parissa ruokalusikallisessa voita ja lisätään sitten 4 rkl vehnäjauhoja. Kuumennetaan ja lisätään sitten noin litra kuumaa kasvislientä koko ajan sekoitellen.
Keiton mausteeksi lisätään
Anna keiton kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Ripottele valmiiin keiton päälle persiljaa.
Hieno päivä muuten: tähän 25 asteeseen alkaa vähitellen tottua ja onneksi vielä tuuli kahisuttaa ihanasti lehtipuita. Mutta mielessä kolkuttaa jo, että kohta tämä loppuu.
Näyttääkin nyt pahanenteisesti siltä, että joudun itse tekemään likaisen työn eli jälkikäsittelyt, sillä Mr. Omenakori oli töistä tullessaan käynyt ostamassa uutta elektroniikkaa ukkosen rikkoman tilalle ja viettää epäilemättä koko illan laitteidensa parissa.
Annankin nyt parhaan torvisienikeitto-ohjeeni, jonka olen joskus ottanut Anna-lehdestä. Tämä on juhlallisen hyvää, ja sen verran rasvaistakin,ettei sovi ihan tavalliselle torstaille.
MATS LÅNGBACKAN mustatorvisienikeitto
Noin litra tuoreita tai pari kourallista liotettuja kuivattuja mustia torviseiniä kiehautetaan parissa ruokalusikallisessa voita ja lisätään sitten 4 rkl vehnäjauhoja. Kuumennetaan ja lisätään sitten noin litra kuumaa kasvislientä koko ajan sekoitellen.
Keiton mausteeksi lisätään
1 rkl tomaattipyreetä
50 g sinihomejuustoa
1½ dl kermaa
50 g sinihomejuustoa
1½ dl kermaa
1-2 rkl sitruunamehua
valkopippuria
valkopippuria
Anna keiton kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Ripottele valmiiin keiton päälle persiljaa.