Iltakävely saatiin tänään tehdä harvinaisen kauniissa illassa, elokuisessa helteessä. Päätettiin lähteä vaihteeksi kaupunkiin. Harjulla käymme usein, on mukavaa päästä katsomaan maisemia korkealta. Muutama viikko sitten olimme siskon perheen kanssa Vesilinnan tornissa kaupunkia ihmettelemässä. Tykkään nousta portaat ihan reisijumpan takia, jopa torniin, mutta krassi-istutusten ihailu hidasti nyt menoani huomattavasti.

804883.jpg

Harju on kiva kävelypaikka, mutta kovasti hoitamattoman näköinen ja rähjääntynyt. Sääli ettei hyvän elintasomme aikana kuitenkaan rahaa riitä ympäristön siistimiseen. Näitäkin krasseja oli istutettu vain joka kolmanteen altaaseen. Mutta suloisia! Syksyn kukkia.

804897.jpg

Koko alue alkaa pusikoitua, sinne on noussut tuhansia pihlajanalkuja, vadelmapensaita ja mustikanvarpuja komean männikön alle. Minusta puistojen, tienvarsien ja muun ympäristön kunnossapito on merkki sivistyksestä, ei pelkästään rahasta.

804913.jpg

Norssin rakennus on takaa kaunis, kadun puolelta sitä ei tule liikennevalojen takia ohiajaessaan sen kummemmin edes katsoneeksi.

804932.jpg

Sitten satamaan, monen muunkin lempipaikkaan kesäiltana. Tässä söpöt hinaajat, jotka ovat enimmäkseen paikallaan. Tsekkaan ne joka aamu töihin mennessä.

804940.jpg

Sataman alue on hoidettu ja kaunis, siksi kai se niin hyvin houkutteleekin ihmisiä.  Järven ympäri kulkee kiva kävelytiekin.

804946.jpg

Ravintolalaivat ovat täällä melko uusia tulokkaita enkä ole kertaakaan tullut vielä  käyneeksi niissä.
804952.jpg

Tämän originellimpi ei lettubaari voi enää olla! Nyt ei olla missään urbaanissa sykkeessä, vaan pohjoisen pikkukaupungissa viettämässä rentoa vapaahetkeä. Kaikki turhuus pois!