Työviikon tuuria, että lämpimän heinäkuun päivän ainoa sade alkaa vähän ennen kahdeksaa illalla juuri kun olen toipunut sen verran päivän rasituksista, päivällisestä, päiväunista ja Oprahista, että lopultakin voisin lähteä sauvakävelylle. Sataa ihan kunnolla räiskimällä, ei mitään pientä tihkua, josta selviäisi hupulla. Vaihtoehtoja olisi: jumppa (hylätään vaikka ruumis kiittäisi), venyttely (ihan kiva, mutta ei tule tehtyä), Jumalaiset jajasiskot -kirjan jatkaminen (myöhemmin), Hovimäki ---> alkaa kohta! Katsoin edellisen jakson ja ihastuin, aikaisemmin se ei kiinnostanut.

Olen myös katsonut Oprahia silmät ihailusta selällään (eikös Peggy Bundykin katsonut häntä joka päivä?). Että se nainen on taitava! Ja on varmaan myös iso ja taitava taustaorganisaatio mahdollistamassa sitä kaikkea. Vauhti ohjelmassa on niin nopea, että meikäläisellä on täysi työ pysyä kärryillä. Mietin, kuinka paljon siinä on ennalta sovittua ja harjoiteltua vai onko hän todella niin terävä ja nokkela (varmasti on)? Meillä niin nopea tahti ei menisi läpi ja syyksi epäilen sitä, että me suomalaiset haluamme ymmärtää asiat hieman syvällisemmin, pureskella vähän perusteellisemmin kuin amerikkalaiset eikä vain viihteellisesti raapaista pintaa, vaikka se tehtäisiin kuinka taitavasti.

Tällä kertaa aiheena oli laihduttaminen. Hengästyttävällä tahdilla tuotiin esiin järkeviä faktoja, jotka ovat meille tuttuja: kuidut ja täysjyvä, hyvät rasvahapot, tuoreet raaka-aineet, sokerin ja valkoisen vehnäjauhon välttäminen, vesi, päivittäinen kävely ja lihaskunnon kohottaminen. Näiden lisäksi mainittiin seksi, koska muuten täytetään tunnevajausta syömällä. Kaksi lääkäriä säntäili työvaatteissaan koekaniinien kotona kuin Hanna Partanen ja veti kaapeista alas vääränlaista tavaraa.
-Kyllä minäkin laihtuisin, jos saisin komeamman heistä kotiin viihdyttäjäksi: lupaan etten söisi enää ikinä!

           432735.jpg

Kai nämäkin Kerttu Horilan naiset ovat ylipainoisia, mutta niin kauniita!