Nyt keksin, miksi ei yhtään huvita lähteä lenkille: loma. Sauvakävely on aivan ehdotonta työssä käydessä, muuten ei selviä ruumis eikä henki. Mutta lomalla on ennenkin annettu periksi pakkopullasta, lojuttu ja luettu, tehty mitä mieleen juolahtaa, siis ei yleensä kovin paljon. On käyty luontopolkuja samoamassa iloksi eikä pakon takia.

Tänään onneksi sataa ihan kunnolla. Torstaina lähdemme reissuun, joten pientä suunnittelua ja vaatehuoltoa riittää. Sadepäivän lomailoja on ollut taidemuseoissa käyminen, ehkä pieni kierros olisi iltapäivällä paikallaan. Samoin mielenkiintoisten pikkumuseoiden kaluaminen on ihanaa, kuten kunnallistekniikan museo, automuseo, lentokonemuseo, mäkitupalaismuseo ja kaikenlaiset lähiympäristön kotiseutumuseot. Lapsiparat ovat saaneet niitä yliannoksen. -Siitä tuli mieleen parin päivän reissu Turkuun viime kesänä ja Luostarinmäen käsityöläismuseo, jossa miehen kanssa vietimme puoli päivää onnellisina. Kipinä jäi, kun tuli nuoruudessa istuttua muutama vuosi yliopiston etnologian luennoilla. Silloin en kyllä tiennyt edes, mikä riihi on!

Aamulla ei unta riitä pitkälle, vaikka olisi kuin lukenut yöllä yhteen asti, joten olen lehdenluvun ja herkkuaamiaisen jälkeen yrittänyt opetella Photoshopin käyttöä. Blääh, miten hidasta ja vaikeaa yksin! Puoli vuotta pöydällä oli lainassa Photoshop-kirja, mutta en saanut siinä ajassa vielä edes avattua sitä. Tähän asti olen käyttänyt kuvien käsittelyssä M. Office Picture Manageria ja Paintia.

Minkälaisia kokemuksia teillä muilla on, mitä ohjelmaa käytätte valokuvienne kanssa?