Kun kesä on nyt vääjäämättä täällä, joutavat rakastamani mustat vaatteet kaappiin syksyä odottamaan. Musta villakankainen talvitakki on ehdoton suosikkivaatteeni, mutta piankos marraskuu koittaa taas. Alkaa jokavuotinen taivastelu: mitä ihmettä pidin päälläni viime kesänä? Missä kaikki kesävaatteet ovat? Käytinkö yksiäkään muita kenkiä sporttisandaalien lisäksi? Miten hieno nainen pukeutuukaan helteellä? Miten kaikki löytämäni vaatteet ovat voineet kutistua kaapissa?

Talven sairastelu on tuonut muutaman lisäkilon sinne sun tänne, missä niitä ei tarvita. (Ihannepainolle taisin vilkuttaa jo kolmekymppisenä lapset saatuani.) Ruokavalioni laatuun ei edes Hanna Partasella olisi nokan koputtamista, mutta sanomista voisi tulla paljonkin herkkupuolesta. Se kun nostaa äkkiä nostaa puntarin punaiselle.  Tarttis tehdä jne. Ruksilista jääkaapin oveen ja herkut pannaan! Ei enää tummaa suklaata eikä pähkinöitä, ei jäätelöä kauppareissuilla eikä keksejä päiväkahvilla. *huokaus*.

Liikunta ei laihduta keski-ikäistä, mutta pitääpähän paremmalla tuulella. Tunti päivässä, tai vajaa, ainakin viitenä päivänä viikossa. Voi löytää vaikka näitä:

603946.jpg

Ketunleipiä on näköjään vaalean lilan värisiäkin valkoisten lisäksi. Korvaavat hyvin valkovuokot näillä korkeuksilla.

P.S. Sunnuntaina leipomani banaanileipä on muuten ollut aivan sairaan hyvää jääkaapissa säilytettynä, toimii makeana herkkuna. Suosittelen!