On ihan pakko taas kirjoittaa ruoka-asioista. Tein sunnuntaiaamuksi niin herkullisen löydön, että taidan jatkossa ottaa sen sunnuntaibrunssiohjelmistoon aina, kun on viikonloppuvieraita.   Pastanjauhajien sivuilta löytyi tämäkin, tomaattibrunssi ja Paistetut munat con Muuli. Maut vain yksinkertaisesti loksahtavat tässä kohdalleen, totesimme Miehen kanssa sunnuntaiaamuna onnellisina (iässä, jolloin ruoka on varmin tie onneen). Bageleita ei tehty, joten munat annosteltiin moniviljapaahtoleivän päälle.

Yksi lempihuvejani on aina ollut selata läpi parin vuoden takainen Glorian vuosikerta ja leikata kiinnostavat ruokaohjeet talteen ennen lehtien pois heittämistä. "10 parasta ruokaani"-sarja on reseptuaarini perusta. Nyt heittelin lauantaina pois vanhoja Ruoka- ja viini -lehtiä. Sieltä löytyi rukiinen cookie-ohje, jota kokeilin.
 
Ruis-mustikkapikkuleivät    (laita ensin uuni päälle 180°)

2 dl ruishiutaleita
2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voita
2-2½ dl fariinisokeria
1 muna
100 rouhittua valkosuklaata
1 dl kuivattuja mustikoita tms. (laitoin pilkottuja rusinoita, voisi olla pähkinöitäkin)

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten.  Sekoita sitten joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja suklaa sekä mustikat. Nostele pikkulusikalla nokareita leivinpaperilla peitetylle pellille, paista n. 12 minuuttia kauniin väriseksi. Anna jäähtyä.

Nämä eivät varmaankaan säily, niitä tulee napsittua puolihuolimattomasti vähän väliä, niin hyviä ovat. Hankin jo mustikat seuraavaan annokseen. Ja Monkeyfoodista löytyi tänään niin houkutteleva banaanileivän ohje, että sitäkin voisi kokeilla joskus. No, menee jo överiksi, hyvää yötä!