Leivoin aamulla ensimmäiseksi banaanileipää. Heti kahdeksan jälkeen, haloo, näin pöljäksi sitä vanhempana tulee! Ohje oli niin houkuttelevan näköinen Pastanjauhajilla kuin Monkeyfoodissakin, että päätin tarjota sitä iltapäivällä  sopivasti lounasaikaan oihikulkumatkalla poikkeaville ystäville. Kun leivänteko alkaa pähkinöiden paahtamisella, luvassa on jotakin hyvää!

Huolellisen lehtienluvun ja kahvinjuonnin jälkeen ehdittiin kuitenkin vielä pienelle  lenkille luontopolulle. Lähilammella oli savusaunan ponttoonilaiturikin irronnut kiinnityksistään kovassa tuulessa. Kaloja se ei paljon häirinnyt, tosin hauki pysytteli nyt piilossa.

     584319.jpg

Tein kevyeksi lounaaksi matkalaisille porkkana-bataattikeiton, joka maustettiin kookosmaidolla, currylla ja cayennepippurilla. Banaanileipää söimme brie-juuston kanssa siinä lisänä, mutta leipä oli aivan liian makeaa aterialle! Joko jätän ensi kerralla sokerin pois kokonaan tai tarjoan sitä kahvin tai teen kanssa välipalana. Hyvää joka tapauksessa!

Oven edessä pihalla olevat kukkalaatikot huutavat tyhjyyttään, nyt on lähdettävä hankkimaan kesäkukkia silmäniloksi. Kai tämä ilmastonmuutos on lopettanut yöpakkasetkin? Eihän niitä ollut edes talvella.