Vietin eilen kiirastorstaina varsinaisia kissanpäiviä, hiljaa nautiskellen, vain itseäni varten. Edellisinä vuosina pyhiä edeltävät torstait olen kiirehtinyt töistä kotiin ja kauppaan siihen valtavaan ruuhkaan hankkimaan pääsiäisen ruokatarvikkeita. Mutta ei nyt. Vapaaviikon kunniaksi kauppaostokset tehtiin jo keskiviikkona.

Jos aamun blogitehtailu ei olisi taas imaissut täydelllisesti mukaansa, olisin kävellyt kaupunkiin, mutta nyt ajelin bussilla rauhassa kampaajalle. Hauska paikka: siellä ei lueta lehtiä vaan kaikki kolme nuorta kampaajaa ja asiakkaat juttelevat iloisesti keskenään. Aiheet liikkuvat aivan laidasta laitaan. Ja mikä erikoisinta, emme asu ihan pikkukaupungissa emmekä muuten tunne toisiamme. Täälläpäin ollaan muutenkin tavallisesti  aika pidättyväisiä muihin kaupunkeihin verrattuna. Arvatkaa onko suosittu paikka!

Salaattilounaan jälkeen oli vuorossa kasvohoito. Tultuani lady-ikään rupesin käymään kosmetologilla ja tulokset nähtyäni käyn nyt pari kertaa vuodessa. Lempipaikkani oli muuttanut uusiin väljiin tiloihin ja lisännyt spa-kylpylän tarjontaansa. Ylikuormitettu ja alipalkattu kunnan virkamies nautti siis myös silmillään rennosta ja rauhallisesta tunnelmasta ja ystävällisestä palvelusta. Puolitoista tuntia kasvojen hierontaa erilaisilla voiteilla rauhallisen musiikin ja vedensolinan säestyksellä teki olon autuaan rennoksi ja mielen hyväksi. Kosmetologi antoi samalla hyviä vinkkejä myös verenpainetaudin hoitoon, koska kärsii itse vielä hankalammin hoidettavasta. Lähtiessä hän sanoi vielä kohteliaisuuden, joka sinetöi pysyvän asiakassuhteemme.

Pientä shoppailua vielä ja päivä on täydellinen, Indiskasta sinivalkoisia käsinmaalattuja kuppeja, pinkki paitapusero, Matka Intiaan -elokuva. Onneksi Mies hoiteli siivouksen. Tällaisen päivän jälkeen siivous ei mitenkään voisi kuulua kuvioon. Eikä muinakaan päivinä, lisäisi siihen Mies.  Illalla Kotikatua katsellessa sain käteeni oluttölkin, mutta kuvittelin siihen päivän teemaan liityen samppanjalasin.

Oscar Wilden sutkaus otsikossa pitää paikkansa. Rakastan ylellisyyttä ja onnellinen voi olla senkin keskellä -hetken.