Vapaapäivä, harmaa taivas ja netti poikki koko päivän! No, aamulla vähän pakkoliikkeitä ulkona ja sitten suihkun kautta katsomaan elokuvia.

Ensimmäisenä on vuorossa Kirjava huntu. Se on kauniisti kuvattu pieni tarina kahdesta hyvin erilaisesta ihmisestä, jotka sattumalta kohtaavat, olosuhteiden takia menevät naimisiin keskenään ja muuttavat Shanghaihin. Vaimo ajautuu siellä suhteeseen toisen miehen kanssa ja siitä rangaistukseksi aviomies vie hänet kauas pieneen kiinalaiskylään koleraepidemian keskelle. Eristyksissä kuoleman keskellä puolisot vähitellen opettelevat tuntemaan toisiaan.

Arvostelut eivät tainneet kohdella tätä leffaa suopeasti, mutta minusta se oli katsomisen arvoinen. Pidin näyttelijöistä ja todentuntuisesta tarinasta, jossa hienovaraisesti kuvataan puolisoiden arkoja tunteita. Puhumattakaan henkeäsalpaavista maisemista.


Muistan löytäneeni W. Somerset Maughamin kirjan mummolan vintiltä jo teininä, mutta voisin virkistää itseäni lukemalla sen uudelleenkin.

Toinen kiva leffa on Bagdad Café. Pieni helmi! Olen nähnyt sen silloin joskus parikymmentä vuotta sitten tuoreeltaan ja vielä nytkin se on yllättävä ja erilainen ja tarjoilee nautinnollisia  hetkiä. Hienot näyttelijät ja erikoinen käsikirjoitus, jossa pulska saksalaistäti saapuu Mojaven autiomaassa sijaitsevalle mustan perheen asuttamalle huoltoasemalle. Matkalaukusta löytyy vain miehen lederhousut ja taikurin laatikko. Ja loppu on jotain ihan muuta! Tunnusmusiikki on IHANA Calling You.

Tälle viikolle on odottamassa vielä The Holiday, jonka epäilen nousevan jatkossa lohtuleffoihin Rakkautta vain -elokuvan rinnalle.