Omenapuun alla on oltu hiukan hung over tänään. Aika harvinaista, nykyisin seuraa niin herkästi migreeni, että pitää varoa tosissaan. Oleminen on vaan tökkinyt tänään ja vaatinut vähän tavallista enemmän lohdutusta.

Keskimmäinen Sisko tuli eilen viinipullo, dvd:t ja kirja kainalossa viettämään iltaa meille. Ihana yllätys. Vaikka asumme vain parinkymmenen minuutin päässä toisistamme, näemme harvakseltaan. Olemme nyt päässeet kumpikin vähän hengähtämään oravanpyörästä, joten nyt taas jaksaa tavata ystäviäkin -ja verestää vanhoja silmiään.

Oli ihanaa istua ilta viinilasin äärellä, katsella dvd:ltä vanhoja Pink Floydin konserttitaltiointeja, kuunnella Ummagummaa ja Piper at the Gates of Dawnia, Peter Gabrielia, Peter Hammillia ja vaipua haltioituneena muistelemaan nuoruutta -70-luvulla. Harvinaisuudessaan tämä oli suorastaan ylimaallista, voimme tehdä sitä tasan kahden ihmisen kanssa. (Aviomiehiä ei lasketa, yhteinen menneisyys niiden kanssa alkoi vasta 20-vuotiaana, jolloin tässä tarkoitettu hohdokkain nuoruus oli jo takana).

Puhuimme kaikesta muustakin maan ja taivaan välillä. Siskoni on älykkötyyppinen ajattelija ja on viime aikoina paneutunut mm. fysiikkaan ja ihmiskunnan historiaan, joten oli virkistävää kuulla hänen pohdintojaan maailmasta ja keskustella niistä.

Kaikkein parasta siskoissa on kuitenkin yhteinen menneisyys. Että meitä on kolme, jotka ovat kasvaneet samassa paikassa samojen ihmisten ympäröimänä ja jakavat samat muistot, mutta kukin omalla tavallaan. Niitä vertailemalla ja yhdessä niistä puhumalla
oma elämäntarina vähitellen täydentyy ja kasvaa.

Kun päänsärky oli aamulla nujerrettu, katumuslenkki ulkona tehty ja ahdettu kupu täyteen katumusruokaa (hilloleipiä ja suklaata), piti lähteä shoppailemaan, lauantai kun on.
Stockmann Beautyn palvelu on omaa luokkaansa ja rakastan ylellistä kosmetiikkaa. Nyt on uusi lila-harmaa Lancomen luomiväripaletti ja säihkyvänpunainen huulikiille. Täydensin lohdutusta vielä Body Shopin lemppareilla Shea Butter -vartalovoiteella ja verigreipin tuoksuisella suihkugeelillä. Sitten Miehen kanssa jokalauantaiselle kierrokselle Kodin Ykkösen elokuvia plaraamaan. Nyt tarttui mukaan Kreikkalainen naimakauppa.

Hyvää lauantai-iltaa kaikille!