Viikonlopun iloksi saimme vanhemman pojan avovaimonsa kanssa yöksi ja sunnuntailounaalla oli vaihteeksi täysi sakki koolla. Alkupaloiksi pistelimme sitä syntisen hyvää Aura-salaattia, jota on tullut nautittua ja kehuttua jo monta kertaa.  Tällä kertaa laitettiin alkuperäisen ohjeen mukaan myös vesimelonia palloraudalla. Sopii hyvin makuun!

Olen näköjään nälkäisenä surkea kuvaaja, koska kaikki ennen ruokailua otetut kuvat ovat epäselviä. Niitä ei edes kuvankäsittelyllä saa kunnollisiksi. Pienennetään edes vähän.


Pääruoaksi valmistettiin  porukalla Tina Nordströmin mainioita lihapullia kaalimuhennoksessa. Jauhelihan joukkoon sekoitetaan siinä paljon anjovista, purjoa ja sinappia ja uunissa paistetut lihapullat tarjoillaan valkokaalimuhennospediltä. NAM! Uudet perunat passaavat hyvin makuun mukaan.

Tinan lihapullat valkokaalin kera
4:lle

400 sika-nautajauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
1,5 dl maitoa
1 muna
100 anjovista
puolikas purjo
2 rkl skoonensinappia
suolaa ja pippuria

puolikas kaalinpää
1 rkl jauhoja
3 dl maitoa
2 rkl herajuustoa
1 salottisipuli
1 dl persiljasilppua
suolaa ja pippuria

Sekoita muna ja maito. Leikkaa leivästä kantit ja liota se pehmeäksi muna-maitoseoksessa. Pilko anjovis pieneksi. Lisää muna-maitoon jauheliha, anjovis, silputtu purjo ja sinappi. Mausta ja turvota 10 minuuttia. Kastele sormet ja pyöritä taikina pulliksi. Paista voi-öljyseoksessa kymmenisen minuuttia.
Suikaloi kaali ja ruskista se voi-öljyseoksessa. Ripottele päälle jauhoja ja lisää maito ja heravoi. Keitä 10 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt. Mausta ja lisää silputtu salottisipuli ja persilja. Nosta lihapullat kaalimuhennokseen.





Jälkiruoka hullaannutti minut pelkällä ulkonäöllään ottamaan kymmeniä kuvia ennen kuin kukaan sai upottaa lusikkaansa tähän taivaalliseen herkkuun.



Mutta helppoa kuin mikä! Valmiitten kaupan marenkipohjien väliin halkaistaan vähän mansikoita ja  sitten väliin ja päälle lusikoidaan sitä ystäväni tekemää seosta, johon  vispataan purkki kevytvispikermaa, lisätään purkki sitruunarahkaa, ½ tl kanelia ja saman verran kardemummaa. Koristellaan mansikoilla ja tässä nyt on kontrastia antamassa pistaasirouhettakin, jota toin Italiasta. Kai sitä saa jostakin Suomestakin, varmaan Lidlistä.



Oli muuten sai-raan hyvää, ainakin mun mielestä.