
Olen näköjään nälkäisenä surkea kuvaaja, koska kaikki ennen ruokailua otetut kuvat ovat epäselviä. Niitä ei edes kuvankäsittelyllä saa kunnollisiksi. Pienennetään edes vähän.

Pääruoaksi valmistettiin porukalla Tina Nordströmin mainioita lihapullia kaalimuhennoksessa. Jauhelihan joukkoon sekoitetaan siinä paljon anjovista, purjoa ja sinappia ja uunissa paistetut lihapullat tarjoillaan valkokaalimuhennospediltä. NAM! Uudet perunat passaavat hyvin makuun mukaan.
Tinan lihapullat valkokaalin kera
4:lle
400 sika-nautajauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
1,5 dl maitoa
1 muna
100 anjovista
puolikas purjo
2 rkl skoonensinappia
suolaa ja pippuria
puolikas kaalinpää
1 rkl jauhoja
3 dl maitoa
2 rkl herajuustoa
1 salottisipuli
1 dl persiljasilppua
suolaa ja pippuria
Sekoita muna ja maito. Leikkaa leivästä kantit ja liota se pehmeäksi muna-maitoseoksessa. Pilko anjovis pieneksi. Lisää muna-maitoon jauheliha, anjovis, silputtu purjo ja sinappi. Mausta ja turvota 10 minuuttia. Kastele sormet ja pyöritä taikina pulliksi. Paista voi-öljyseoksessa kymmenisen minuuttia.
Suikaloi kaali ja ruskista se voi-öljyseoksessa. Ripottele päälle jauhoja ja lisää maito ja heravoi. Keitä 10 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt. Mausta ja lisää silputtu salottisipuli ja persilja. Nosta lihapullat kaalimuhennokseen.



Oli muuten sai-raan hyvää, ainakin mun mielestä.