1830256.jpg

Vanhempi nuoripari tuli iltariennoista meille yöksi mukanaan pikkuveljen Silkkiturkki, joka nukkui heidän välissään koko yön. Olivat aika otettuja siitä. Aamulla sitten saimme kilvan paijailla sitä ja käydä lenkillä arvon neidin kanssa. Tämä koira, jos joku, on ihanasti rakastettu. Ja se tietää sen: kulkee sylistä syliin vuorollaan jokaisen paijattavana.

(Ihanasti rakastetut on ruotsalainen elokuva, jonka Sooloilija mainitsi blogissaan, kun kirjoitti toisesta ihanasta, Michael Nyqvististä, joska elokuvia minullakin on jo kolme.)

1830197.jpg

Mitäpä sitä äiti muuta tekee kuin tarjoaa ruokaa, kun saa kaikki nuoret kasaan kerralla! Alkupaloiksi kasattiin tavalliseen tapaan kasviksia: hyvällä salaatinkastikkeella silatulle roomansalaattipohjalle kurkkua, Kulinaarimurujen valkosipulisia suolakurkkuviipaleita, palloraudalla cantaloupe-melonia ja muutama oliivi.

1830204.jpg

Pääruoaksi tein jo toista kertaa valkosipuli-chilivoissa paistettuja siskonmakkarapalleroita ja tomaatti-fenkolisalsaa. Se oli kertakaikkiaan maukasta, aivan verraton ohje! Laitoin annokseen kolme pakkausta siskonmakkaroita -kaksikin olisi voinut kuudelle riittää-, kaksi pitkää punaista chiliä ja seitsemän kynttä valkosipulia. Ohjeessa ei puhuta mitään kastikkeesta, mutta lisäsin hiukan demi glacea, punaviiniä ja maissisuurustetta.

1830350.jpg

Korianteripuskat olivat kaupassa sen verran onnettomia, etten viitsinyt pulittaa niistä yli puoltatoista euroa, kun eivät olisi riittäneet mihinkään. Basilika omasta puskasta  keittiönpöydältä ja persilja pakastimesta sai käydä yrtistä.

1830220.jpg

Arvatkaa, maistuiko tämännäköinen kakku hyvältä? Kaikki maut mätsäsivät täydellisesti. Ihanan rapea pohja oli nopea paistaa aamulla valmiiksi. Muuten kakku kannattaa koota vasta vähän ennen syömistä. Ohje on alunperin Pirkka-lehdestä viime vuodelta.

POHJA:
6 dl kaurahiutaleita

2 dl sokeria
4 rkl vehnäauhoja
2 rkl kaakaojauhetta     -nämä kuivat aineet sekoitetaan yhteen
1½ tl leivinjauhetta        -jonka unohdin eikä sitä kyllä tarvitakaan
1½ dl juoksevaa tai sulatettua margariinia
2 kananmunaa              -sekoita rasva ja munat nopeasti kuiviin aineisiin

-Piirrä kahdelle leivinpaperille lautasen avulla ympyrät, noin 25 cm halkaisijaltaan. Levitä kostutetuilla käsillä taikina kummallekin paperille kakkupohjiksi. Paista 175-asteessa 15 minuuttia kumpaakin. Irrota pohjat vasta jäähtyneenä lastan avulla paperista.

TÄYTE:
1 dl vispikermaa vatkataan vaahdoksi -käsin
1 prk Valion sitruunarahkaa  -yhdistä vaahtoon ja levitä vadelmien päälle
½ litraa vadelmia  -murskaa hieman haarukalla ja levitä pohjalle

KUORRUTUS:
1 dl vispikermaa  -oikeaa, joka kestää keittämistä, ei kevytvispiä tällä kertaa
3/4 dl fariinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta 

-Keitä kuorrutusta 3 minuuttia, kunnes sakenee. Minulla ei saennut, mutta jäähdyttelyn jälkeen levitin sen kakun päälle ja se jähmettyi ihan riittävästi.