1694023.jpg

Se on tämä syksyn valo, joka jotenkin onnistuu iskemään jo elokuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Kaikki on eri väristä, ilma aavistuksen viileämpää, aavistuksen sinertävämpää ja vaaleampaa kuin keskikesän keltainen aurinko.

Tarvitaan taas syviä värejä, heräsin nimittäin lauantaina pakottavaan tarpeeseen saada Marimekosta tummansininen olkalaukku ja uusi liina olohuoneen ruokapöydälle. Tämä väriyhdistelmä ja puukuvio myi itsensä minulle.

1790882.jpg

Lähipäivinä on otettava ompelukone esille, se sama rotjake, joka saatiin häälahjaksi aikojen alussa. Tämä kertoo tarpeeksi ompeluharrastuksestani. Laman syvimpinä aikoina oli pakko ommella jopa vaatteita, joten en koske koko härveliin kuin pakon edessä. Siis suoraa saumaa ja lyhennystä, kun ensin sopiva aika on vitkuteltu.

1790842.jpg

En ole kirjavien verhojen ystävä, mutta tämän syksyn kankaissa on niin ihania värejä, että olisin löytänyt monta suosikkia. Alunperin aioin ostaa pinkkiä Satula- tai Tantsu-kangasta, mutta väri ei sittenkään sopinut. Trendikästä mustavalkoista ne enää halunnut, olen elänyt sen kauden jo kerran. Tälle violetille ja vihreälle on kiva kattaa syksyn pimetessä.

1790888.jpg

Viikonlopun muun ohjelman järjesti Silkkiturkki, joka tässä ylväänä poseeraa suolammen reunalla.

1791042.jpg

Iltapäivällä hakemaan tulleelle koiran isännälle olimme miehen kanssa huhkineet tarjolle fetasalaattia ja perunarieskaa, pääruoaksi chilin ja valkosipulin kanssa paistettuja siskonmakkarapalleroita, tomaatti-fenkoli-korianteri -salsaa ja perunoita. Tämän ohjeen olin löytänyt selatessani vanhoja Glorioita, mutta alunperin se on näköjään peräisin Finfoodilta. Oli muuten tosi hyvää ja yllättävän halpaa ruokaa, kannattaa kokeilla!

Lopuksi popsimme limettimansikoita ja tuoretta ananasta, jota voisin syödä vaikka kuinka paljon -ja syönkin. Kahville paistoin muutaman rahkalettusen eli syrnikin, joista pidän myös valitettavan paljon. Iltapäivän lepohetki sujui mukavasti Komisario Palmu -elokuvan parissa, kun mies osti pari vanhaa aarretta. Niitäkin jaksaa katsoa uudelleen ja uudelleen, vaikka tietääkin, kuka iljettävän Bruno Rygseckin murhasi.

1791054.jpg