788272.jpg

Tämä loistava nelikko yläkuvassa on viime kesältä, kehnäsieniperhe parhaimmillaan eli nuorina ja mehevinä. Kuten me muutkin. Tänä vuonna niistä ei ole näkynyt jälkeäkään. Krisu tosin kertoi kommenttilootassa, että Pirkanmaalla sieniä on vaikka muille jakaa.

1867819.jpg

Onneksi on alkanut nousta edes näitä satokauden viimeisiä eli suppilovahveroita. Parin tunnin retkellä saimme miehen kanssa kumpikin noin litran verran kasaan ja lohduttihan sekin sentään vähän. Meidän lähimetsässämme ei ole onneksi hirvikärpäsiä, vaikka se on ainoa paikka maailmassa, jossa olen nähnyt hirven metsässä kävellessä.

1868860.jpg

Päivän ateria valmistui uunissa vasta kuudeksi, kun ketään ei ollut tulossa syömään. Työkaveriltani sain ohjeen broileri-juurespataan, jonka arvelin riittävän pariksi päiväksi. Sitä ennen tekaisin pari pientä omenapiirakkaa, muka pakastettavaksi.

Sitten nuoripari ilmoitti olevansa tulossa viikonloppumatkaltaan kotiin ja palauttavansa auton kuudelta. Samaan hengenvetoon soittaja pyysi laittamaan jotakin pientä syötävää -mikä sen mieluisampaa! Koiraparka oli oksentanut koko matkan ja se syöksyi latkimaan neljä kupillista vettä heti perille päästyään. Vähitellen sekin alkoi toipua stressaavasta matkanteosta. Pää nousi jo ylemmäksi ja rapsutus sekä kanapalan tuoksu alkoi kiinnostaa.