1806798.jpg

Sir John Everettt Millais, Ophelia


Työssäkäyvä-vanha-väsynyt-ja-saamaton sai taas tuntea elämän valuvan ohi, kun meni yhdentoista aikaan nukkumaan ja kuuli, että juuri silloin alkoi von Hertzen Brothers soittaa omia lempibiisejä festarialueella, jonne oli aikonut mennä. En vain yksinkertaisesti jaksanut ajatellakaan lähteväni sinne perjantai-iltana lähes kaatosateessa seisomaan moneksi tunniksi. Kuunnellaan siis edes tästä Kiss a Wish!

Säälin itseäni ja haudoin kipeää niskaa ja hartioita kuumalla kaurapussilla, kunnes kutiava punotus kohosi ilmoittamaan, ettei Body Shopin greippivoide sovi sittenkään. Ei auttanut kuin nousta uudestaan pesulle ja kortisonia levittelemään ja säälimään itseä vähän lisää. Siitä hyvästä sain kuitenkin nukuttua univelat pois ja heräsin vasta puoli yhdeltätoista tänä aamuna.

1806799.jpg

Ei ihan omakuva vaan Lucian Freudin näkymys performanssitaiteilija Leigh Boverysta Tate Modernissa. (Kuvat ovat taidekirjasta, mutta olen kyllä kerran käynyt Tatessa äitini kanssa. Vasinkin Mark Rothon työ olivat kuin huumetta!)

Torikierroksella haettiin lempipottuja, meheviä sipuleita, punajuuria, vadelmia, ja mansikoita syötäväksi, savumuikkuja ja mikä parasta, tarhapapuja, joita harvoin saa. Mustikoista ei puolenpäivän aikaan ollut enää jälkeäkään. Pullaan leivottu pieni rahkapiirakka oli myös saatava päiväkahville.

Kuulostaa muuten ihan eläkeläisten lauantailta [hapan hymy]. On sinne sentään vielä matkaa, herrantähden. No, kunhan kokkaan jotakin unohtumattoman herkullista päivän ostoksista, lähden siskon kanssa katsomaan vielä uudelleen Mamma Miaa illaksi. Ehkä sitten helpottaa. Eikä tänään ole satanutkaan kuin vasta kerran.

Ihanaa lauantaita teillekin!

1667175.jpg

Pitää vielä lisätä:
Kyllä suomalainen sesongin lähiruoka on valtavan hyvää! Siis ihan tavalliset hyvät perunat, tomaatit ja vasta savustetut muikut sipulin ja yrttien kanssa vinegrettellä silattuna salaattina, ja tämän kesän punajuuret.

Arleenalta sain vinkin paistaa punajuurta viipaleina pihveiksi, täältä löytyy herkullinen ohje. Oikaisin vain ja paistoin viipaleet raakana, kääntelin ensin pelkissä jauhoissa, paistoin voissa, maustoin suolalla ja pippurilla kevyesti ja hauduttelin kannen alla kymmenisen minuuttia. On varsinaista herrojen herkkua!