1733157.jpg

Pyöräilimme eilen miehen kanssa Palokka- ja Tuomiojärven ympäri. Sattui mukavan aurinkoinen ja tuulinen päivä, lämmintä parikymmentä astetta, joten ei tullut edes liian kuuma. Aikaa meni vajaat kaksi tuntia. Pysähtelimme välillä rantakiville istumaan ja  kuuntelemaan laineitten liplatusta. Tuntui ihan siltä kuin olisi istunut omassa mökkirannassaan, mutta toiveajattelua, emme saa ikinä omaa mökkiä.

1733163.jpg

Tuomiojärven uimarannalla on tänä kesänä tehty uudistuksia ja kunnostettu vuosia hylättynä olleet rakennukset. Oli mukava pysähtyä kioskille kahville ja jäätelölle muistelemaan lapsuuden kesiä, jolloin rannoilla soi kioskilla musiikki ja lapset ja nuoret  notkuivat tiskillä pikkurahoineen. Ja aina paistoi aurinko!

876650.jpg

Tällaisena kuvasin rantaa viime syksynä.

Uimaan en ole päässyt vielä kertaakaan. Pari viikkoa sitten uskalsin vain kastautua laiturilta saunoessa, mutta vielä on odotettava hiukan vesien lämpiämistä tai edes niin lämmintä päivää, että tarkenee rannalla riisuutua.

1733248.jpg

P.S. Nuo ylimmät kuvat ovat siirtyneet luvattoman huonolaatuisina tänne. Omalla koneella ovat tarkkoja ja kirkkaita enkä ole edes käsitellyt niitä.  Tämä kukkakuva taas näyttää aika tarkalta.