1754213.jpg

Eikö ole kaunis vanha talo! Toivottavasti ei kenenkään teistä, kuvasin tämän ihanan pihapiirin nimittäin viime viikonlopun reissulla ystävien luokse pohjoiseen. Kävelimme pikkukaupungissa aamulla sopivan viiden kilometrin lenkin auringonpaisteessa ja tämän pihapiirin kohdalla tunsin nostalgisen kaipuun entiseen: tämännäköisessä pihapiirissä olen viettänyt lapsuuteni Oulussa.

1754210.jpg

Viimeiset lomapäivät menossa. Eilinen oli menopäivä: poljimme taas parin tunnin lenkin, ensin täältä esikaupungista keskustaan ja sieltä koko Jyväsjärvi ympäri. Tällä kertaa ajoimme toiseen suuntaan ja kokemus oli taas aivan tuore. Parikymmentä astetta, aurinkoa ja reipasta tuulta, se oli onnea! Polkeminen sujui suurilla vaihteilla kuin  tanssi ja sattumalta reitti oli niitä ainoita, jossa ei ole juuri mäkiä.

1759701.jpg

Ilta meni sitten möbleeratessa. Olemme lähdössä viikonlopuksi tutustumaan vanhemman pojan ja avovaimonsa uuteen kotiin Helsinkiin, joten paluumatkalla on mahdollisuus käydä Ikeassa. Ja silloin pitää tietää mitä tarvitaan.

Työhuoneen vierasvuode myytiin pois, joten sain siirrettyä sinne makuuhuoneen koko seinän mittaisen vajaan metrin korkuisen mustan kirjahyllyn. Oli muuten iso ja hikinen homma tyhjentää ja siivota se, vaikka meitä oli kaksi.

Hyllykkö sisältää muutama sata vanhaa vinyyliaarretta, joista ei tähän asti ole voinut luopua, neljätoista valokuva-albumia, jotka ovat silmäteräni, monta sataa cd-levyä. Hirvittävä määrä pölyä.

1759676.jpg

Samantien sain järjesteltyä olohuoneen takaseinän peittävän kirjahyllynkin, joka pursuilee. Siirsin vanhimpia kirjoja työhuoneen hyllyyn kahteen riviin ja sain lisätilaa elokuville. Nyt on siistiä!

Makuuhuoneeseen tarvitaan siis nyt joku uusi systeemi stereoille ja cd-levyille ja iso lipasto omille tavaroilleni. Nämä saavat toimia yöpöytinäkin. Työhuone taitaa toimia hyvin, kun tänne saa sijoitettua yhden nojatuolin tv:n ja elokuvan katselua varten. Tarvitaan vain uusi punasävyinen matto. Ja taas kerran etsin uutta sängynpeitettä ja yölamppuja, kun ne oikeat eivät ole vielä osuneet kohdalle.