1576290.jpg

Tänä aamuna oli kaksinkertainen hyvä tuuri. Ensin odottelin pari tuntia silmäpolilla tv:n aamuohjelmia katsellen, kunnes vuoroni tuli ja silmälääkäri totesi silmänpohjassani vain pienen vuodon, jota ei tarvitse hoitaa. Se häviää ajan kanssa itsestään kuten edellinenkin 15 vuotta sitten. Että olin helpottunut!

Huomasin keväällä vasemmassa silmässä keskellä pientä liikettä, mustia pisteitä. Vähitellen se rupesi näkymään pyörivänä elohopeamaisena spiraalina. Kuka tuollaista nyt uskoo, naurettavaa, en uskonut itsekään! Takaraivossa muistui hämärästi, mitä anoppi kertoi epämääräisesti verkkokalvon irtaumastaan, mutta päätin unohtaa sen. Viime viikolla valoilmiö sitten loppui, mutta näkö heikkeni häiritsevästi toisesta silmästä enkä vieläkään pysty lukemaan sillä. Keskellä näkyy vain tummia varjoja.

Kaiken takana on tämä vanha sylttytehdas, paine, joka nousee ja laskee omia aikojaan ja kestää huonosti työssäkäymistä ja stressiä. Nyt keskityn viikon ajan taas rentoutumaan, liikkumaan, laskemaan painetta ja nostamaan mielialaa. Lonkka taitaa parantua itsestään, kun on isompia huolia, eikä nekään niin kovin isoja.

1576279.jpg

Se toinen hyvä juttu oli se, että kaatosade alkoi vasta, kun olin kävellyt sairaalasta kotiin.