1428375.jpg

Nämä rakennukset ovat kaupunkimme harvoja säästettyjä puurakennuksia.

Kaksi päivää mennyt tätä viikkoa ja olen jo puolikuollut! Lähdin töistä puoli viideltä, ajoimme miehen kanssa lähimarkettiin ostamaan viikon ruoat ja olimme kotona kuudelta. Uuniperunat mikroon, lohipalat pannulle ja kasviksia lautasille. Sohvalla päivän posteihin tutustumista. Hups, sinne meni huomaamatta puoli pakettia kaura-karpalokeksejä! Telkussa mielenkiintoinen ohjelma naisten valinnoista uran ja lastenhankinnan välillä eri puolilla Eurooppaa. Lopputuloksena ruotsalainen mies on tasa-arvoinen ihannemies, irlantilainen mukava, italialainen sovinistinen jäärä, ja ranskalaista ja saksalaista miestä ei kehdata edes näyttää. Naiset ovat kaikkialla yhtä fiksuja.

1428377.jpg

Uudet lenkkaritkaan eivät onnistu houkuttelemaan ulos ihanaan kevääntuoksuiseen iltaan -sen verran ehdin kauppareissulla haistella. Työ on vetänyt ihan piippuun. Sunnuntain lehdessä oli juttua työn imusta ja suomalaiset olivat jutun mukaan hyvin perillä siitä. Oma alani on tyypillinen imuala, vastavalmistuneena ajattelin, että tästä vielä maksetaankin! Nyt sen imu on edelleen olemassa, mutta yhä voimakkaammin tunnen myös toisensuuntaisen voiman: se imee voimat.

Varsinkin opiskelijan kanssa tulee tehneeksi kaksinkertaisen työn, hoitaa asiakkaan asiat ja opiskelijan opettamisen. Tekisin yksin nopeammin ja ehtisin jossakin välissä huokaistakin. Mutta nuori opiskelija on viehättävä, fiksu ja nopea oppimaan. Hänestä voin jonakin päivänä saada erinomaisen kollegan, joten kaikki panostus kannattaa!

1428503.jpg

Ajattelen asiakkaitani hohtavina helminä, joita minulla on omanlaiseni kokoelma. Silloin tällöin tulee vastaan oikea Etelämeren helmi, suuri ilo. Opiskelijoita pidetään työpaikallani samanlaisina helminä, ilona. He tuovat nuorta ilmettä ja uusia ajatuksia. Heillä on jo yksi tutkinto takanaan ja tämä on jatkoa sille. Käytännön taidon ja hiljaisen tiedon siirtäminen on minun tehtäväni, ja sitähän ihmistyössä riittää. Kaksi kertaa vuodessa ohjaan yhtä opiskelijaa kerrallaan kuukauden tai kaksi -ilmaiseksi totta kai. Jakson lopussa tavoitteeni on lukea romaania keittiössä sillä aikaa kun täysinoppinut opiskelija tekee työni!