1372081.jpg
Purkissa kasvaa Herra Poski

Lähdin tänään töistä vähän aikaisemmin, että jaksoin mennä ihailemaan kasveja Viherlandiaan. Halusin nähdä kosteaa ja mehevää vihreyttä ja haistella kukkien tuoksua. Olen pitkään myös hinkunut kevätesikoita keittiönpöydälle. Kaksi  energiaa uhkuvaa oranssia ja yksi keltainen lähti sitten mukaan.  Kerrottua vaaleanpunaista tulialatvaa en voinut myöskään vastustaa.

Olen etsinyt pitsilehtiä, mutta ei ole näkynyt markettien valikoimissa eikä ollut Viherlandiassakaan. Mutta myynnissä oli kaikenlaisia muita pieniä huonekasvin alkuja parilla eurolla, joten ostin muutaman ja istuttelin niitä kotona onnellisena. Pari aion viedä töihin. Sielläkin on kiva välillä nostaa katseensa muutamaan siistiin kasviin. Toinen näistä  on vuoripalmu, mutta toisen nimen unohdin jo autuaasti.

1372301.jpg

Olen pikkuhiljaa uusinut kaikki viherkasvini. Ihana vapautuksen tunne! Valtava peikonlehti yhdessä nurkassa ja kattoon asti ulottuna jukkapalmu toisessa pitivät seuraa parikymmentä vuotta muista lyhytaikaisemmista puhumattakaan. Palmu jököttää vielä ulko-oven vieressä minimaalisella hoidolla. Nyt on pari palmuvehkaa, uusia suosikkejani, pieni huonekuusi ja rahapuu sekä näitä minikasveja. Uutta, pientä ja raikasta.