1419539.jpg

Juuri kahdeksaksi ehdin saada sipuli-anjovispiirakan uunista. Tämä herkku peräisin ystävältäni T:ltä, joka tarjoaa aina jotakin uutta, kun tapaamme. Se on mainiota lauantain iltapalaa vihreän salaatin, kuivan valkoviinin tai oluen kanssa.

Sekoita keskenään 4 dl (durum-)vehnäjauhoja, 1 pussi kuivahiivaa, 1 rkl sokeria ja 1 tl suolaa. Lisää siihen 2 dl lämmintä vettä ja 2 rkl öljyä. Alusta taikinaksi, lisää siinä vielä noin 1 dl jauhoja. Nostata, itse laitan kulhon mikroon siksi aikaa kun täyte valmistuu.

Kuori ja viipaloi kilo sipulia. Kuullota viipaleita kasarissa ½-1 dl:ssa oliiviöljyä, lisää 4 valkosipulinkynttä, mustapippuria, 1 tl timjamia, (½ tl suolaa), 1 tl sokeria, pari lusikallista anjovislientä, halutessasi valkoviiniä.

Kauli taikin a uunipellille leivinpaperin päälle. Peitä levy sipuliseoksella, koristele pinta anjovisfileillä (pitkittäin puolitettuna näyttää paremmalta kuin kuvassa) ja mustilla oliiveilla. Anjovis kruunaa maun! Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

1419549.jpg

Nauti iltapala kynttilänvalossa, iloitse pehmeästä tunnelmasta äläkä sytytä valoja koko iltana. Paitsi jos olet yhtä pöljä kuin me. Jaksettiin sentään yhdeksään asti, puolet ajasta miehen vaatimuksesta oli televisiokin auki. Ja täällä olen taas.

1419552.jpg