1259127.jpg

Jyväskylän satamassa makasi ennen iso ruostunut laivarötiskö, jonka nimi oli TOIMI. Toisella puolella luki EI TOIMI. No, hirveän kiva kuitenkin, että kuvien siirto taas toimii. Illalla tulin hieman vilkuilleeksi Picasaa; toimiiko se Vuodatuksessa?

Kaksi osaa Vanhemman Pojan Band of Brothers -boxista eli Taistelutovereista ehdittiin katsoa illalla. Kun sarja aikanaan meni televisiossa ihastuin siihen heti, nauhoitin kaikki osat ja katsoin ne moneen kertaan läpi. Tilasin jopa kirjan, joka oli täsmälleen samanlainen.

Sarjan kuvaus on harkittua ja hyvin kaunista, väritys vanhahtavan harmaanruskeaa, mikä sopii aiheeseen. Henkilöhahmot ovat sopivan värikkäitä ja ennen kaikkea miesten keskinäinen kiintymys, lojaalisuus ja huumori viehättävät kaiken sen kauheuden keskellä. Päähenkilöt ovat hyviä ihmisiä, mikä on aina yhtä sykähdyttävää. (Minusta ihmiset ovat pääsääntöisesti hyviä, mutta televisio on täynnä toinen toistaan ilkeämpiä kieroilijoita, että saa pelätä joka käänteessä ihan tavallisissa sarjoissakin. Tämän takia kauan sitten lopetin niin Salkkarit kuin Kauniit ja rohkeatkin.) Parhaiten vetoaa se, että sarja perustuu tositapahtumiin. Kirja pohjautuu päähenkilöiden haastatteluihin ja niitä näytetään sarjassakin.